MyDentist redo för nationell expansion

Företagsnytt

MyDentist öppnade sin första tandklinik i Västerås för mindre än en månad sedan och marknadens gensvar kom snabbt. Under de tre första veckorna har över 1 000 kunder registrerats och intresset för det nya konceptet har varit oerhört stort.
Ambitionen är nu att ta in 20 miljoner kronor och därigenom starta en nationell expansion från årsskiftet, där målet är att bli Nordens största privata tandvårdskedja.

– Det har gått långt bättre än vad vi vågade hoppas på och med tusen kunder registrerade på mindre än en månad är det tydligt att konceptet välkomnas av marknaden, säger vd och grundare av MyDentist Fredrik Wistrand.

Liknande koncept finns i Europa med ett par riktigt stora aktörer däribland engelska IDH som omsätter cirka 6 miljarder kronor och spanska Vitaldent som omsätter cirka
5 miljarder kronor. Bara i Sverige omsätter dentalbranschen 24 miljarder kronor och i Norden cirka 60 miljarder kronor.

– I Europa har konceptet med att flytta ner tandvårdsklinikerna från ”tredje vårningen på en bakgata” till gatuplan på centrala platser varit mycket framgångsrikt vilket som sagt både IDH och Vitaldent är starka bevis på. Vårt koncept liknar de stora bolagen i Europa men är också anpassat till den nordiska kunden. Vi vill ta det ett steg längre och göra det så enkelt och smidigt som möjligt för kunden att ha en god tandhälsa. Med vår erfarenhet av att bygga en kedja från grunden har vi tagit fram en expansionsplan som är fullt realistisk, säger Fredrik Wistrand.

Det är butikskänslan som kunden möts av när de kommer in, den höga servicen och den professionella behandlingen som kommer att utmärka MyDentist. Drop-in-tider som regel, öppettider på kvällar och helger är något som svensk tandvård inte har sett tidigare.

Bakom det nya konceptet, MyDentist, står Fredrik Wistrand och Per Jansson. Fredrik Wistrand var tidigare vd och koncernchef på optikkedjan Smarteyes, som under hans ledning gick från en omsättning på 10 till 500 miljoner kronor.

Med start under 2017 räknar MyDentist med att öppna en ny klinik i månaden under de närmsta fem åren.

 

Källa: My Dentist

Taggar
Företagsnytt