Neoss förvärvar utvecklingsföretaget arc solutions

Företagsnytt

Tandimplantatföretaget Neoss har förvärvat arc solutions AB, ett svenskt utvecklingsföretag inom datorstödd design och tillverkning i Helsingborg. Förvärvet är en del av Neoss pågående expansionsplaner och ett växande fokus på digital tandvård.

Förvärvet syftar till att stärka Neoss marknadsposition över hela Europa och är ett steg i företagets ambition att vara i framkant inom tillväxtområdet digital tandvård. arc solutions kommer behålla sitt eget varumärke och administreras under Neoss-paraplyet

Joakim Svensson, VD för arc solutions: ”Vi ser väldigt mycket fram emot att vara en del av Neoss-familjen och fortsätta vår resa tillsammans. Vi är två starka spelare som arbetar mot en spännande framtid med stark produktions- och innovationskraft.”

Michael J. Dormer, VD för Neoss tillägger: ”Vi är glada att välkomna arc solutions AB till Neoss-familjen. Båda enheterna har stark kompetens som gör att vi kan erbjuda våra kunder ännu bättre service och produkter.”

 

Neoss är ett väldokumenterat svenskt implantatsystem med mer än 15 års klinisk användning som säljs över hela världen. Implantaten konstrueras och tillverkas i Sverige. All utveckling och forskning sker i Göteborg. Det svenska huvudkontoret ligger i direkt anslutning till Odontologen och Institutionen för Biomaterial, Göteborgs Universitet.  www.neoss.com

 

Källa: Pressrelease

Taggar
Företagsnytt