Nobel Biocare ny uppköpskandidat

Företagsnytt

Nobel Biocare stiger i Zurich efter att NZZ Sonntag rapporterat att Wallenbergarnas riskkapitalbolag, EQT Partners och Bain Capital överväger att köpa den schweiziska dentalimplantattillverkaren. EQT nämndes även i somras som en av de intresserade budgivarna på Astra Tech.

 

Nobel Biocare steg under måndagen den 24 oktober med 9,5 procent, vilket värderar bolaget till 1,35 miljarder schweizerfranc, motsvarande c:a 10 miljarder svenska kronor. Sedan i våras har börsvärdet halverats. I maj stod aktien i cirka 20 schweizerfranc, nu ligger den på bara drygt 10 schweizerfranc. Sedan toppnivån i april 2007 är aktien ned närmare 90 procent.

Enligt uppgifterna i NZZ Sonntag har EQT tittat på Nobel Biocare under en tid, samtidigt som Bain Capital uppges ha försökt att bestämma sig under flera månader huruvida de ska lägga ett bud eller om aktiekursen kommer att falla ytterligare.

Nobel Biocares styrelseordförande Rolf Watter säger till NZZ att man inte har fått något bud eller är inbegripna i några ”samtal”.

 

Källor: Diverse affärstidningar

Taggar
Företagsnytt