Nobel Biocare vill omforma implantologin med sin nya implantatlösning

Pressmeddelande

På sitt globala symposium i Madrid den 27-29 juni kommer Nobel Biocare att presentera ett nytt implantatsystem som är utformat för att utmana konventionella metoder inom implantattandvården.

Det nya Nobel Biocare N1TM-systemet, som utvecklats i samarbete med ett internationellt nätverk av forskare från erkända internationella institutioner, kommer att innehålla inte bara en ny biologiskt driven design, utan också en unik metod för preparation av implantatsätet som skapats utifrån målet att ytterligare minska komplexiteten och effektivisera arbetsflödet vid implantatinstallationen och för de protetiska procedurerna. Erfarenheterna från den kliniska användningen av detta nya koncept har under de senaste 18 månaderna indikerat att det är effektivare än dagens befintliga borrprotokoll.

Det nya N1-systemet markerar nästa steg i den senaste vågen av innovationer som kommer från Nobel Biocare, som inleddes med introduktionen av XealTM-och TiUltraTM-ytorna för distanser och implantat på IDS i Köln. Båda ytorna kommer också att finnas på det nya systemet, som planeras släppas på CE-marknaden under hösten 2019. Tandläkare som vill få en prelanseringsupplevelse av systemet rekommenderas att registrera sig på Nobel Biocare Global Symposium i Madrid för att säkra sin plats för denna unika händelse.

Som ett av tre globala event som ska hållas under de kommande tre åren, kommer symposiet i Madrid var värd för mer än 60 internationellt erkända experter som bland andra viktiga framsteg inom implantologin, kommer att dela med sig av sina erfarenheter från N1-systemet. Från att förbättra estetik och långsiktigt kliniskt resultat till att implementera ett helt integrerat digitalt arbetsflöde. Ett antal praktiska workshops kommer att visa hur man bäst implementerar de senaste lösningarna i sin egen praktik.

Hans Geiselhöringer, CEO för Nobel Biocare, säger: ”där andra på marknaden försöker imitera, utvecklar vi nya innovationer. Med den exklusiva presentationen av nya Nobel Biocare N1 implantatsystemet vid vårt kommande symposium, vill Nobel Biocare förbereda tandläkare för ett nytt kapitel inom implantattandvården. I Madrid, kommer framtidens implantattandvård att avslöjas. ”

Nobel Biocare Global Symposium i Madrid kommer att äga rum på Madrid Marriott Auditorium Hotel & Conference Center från 27-29 juni, 2019. Tandläkare som vill veta mer om programmet och hur man anmäler sig till evenemanget bör snarast kontakta sin lokala Nobel Biocare försäljningsrepresentant. Information finns också tillgänglig online på:

Källa: Nobel Biocare