Nordic Capital bildar europeisk tandklinikgrupp

Företagsnytt

Nordic Capital har genom ett flertal fonder bildat en europeisk tandklinikgrupp genom förvärv av snabbväxande tandklinikkedjor i Nederländerna, Schweiz och Tyskland samt ett tandteknik- och laboratorieföretag med bas på den tyska marknaden.

Över 100 kliniker i Nederländerna, Schweiz och Tyskland

Nordic Capital har tecknat avtal om förvärv av Dental Clinics Nederland och TopOrtho med sammanlagt 88 kliniker i Nederländerna och Adent Cliniques Dentaires Groupe med 22 kliniker i Schweiz samt Zahnstation, en tysk tandklinikkedja med 6 kliniker i Köln.

Ledande laboratorieföretag i Tyskland

Dessutom har Nordic Capital kommit överens om att förvärva DPH Dental Partner Holding GmbH, ett ledande tandteknik- och laboratorieföretag i Tyskland.

Fortsatt expansion 

Nordic Capital kommer att fortsätta investera i den nya tandklinikgruppen med avsikt göra gruppen till en ledande dentalaktör på den europeiska marknaden. Målet är att fortsätta växa på både befintliga och nya marknader.

Förvärven måste godkännas av berörda myndigheter.

 

Nordic Capital Private Equity Fund har investerat i medelstora bolag i framförallt Norden sedan 1989. Genom ägande, strategisk utveckling och operativa förbättringar möjliggör Nordic Capital värdeskapande i sina investeringar. De Nordiska Kapitalfonderna investerar i företag i Nordeuropa och i utvalda investeringsmöjligheter internationellt. www.nordiccapital.com

Taggar
Företagsnytt