Nu är det jul för tandvården igen! Nyheter på Swedental

Mässnytt / Riksstämman

För tandvården börjar julen redan i mitten av november på Odontologiska Riksstämman och Swedental. Här får man sig ett avbrott i vardagen, kan vältra sig i smarta prylar, ny utrustning, kunskap och träffa sina kollegor.

I år är det Göteborgs och Svenska Mässans tur att arrangera årets event tillsammans med Svenska Tandläkare-Sällskapet och Föreningen Svensk Dentalhandel (FSD).

När mässan går i Göteborg brukar det komma extra många besökare och så lär det bli även i år, inte minst från Folktandvården i Västra Götaland och Sörmland. Båda dessa landstingsregioner planerar att skicka all sin tandvårdspersonal till Göteborg.

Några av nyheterna på mässan

DentMan har laddat upp med många nyheter på Swedental, t.ex. ny 2-D panoramaröntgen som kan byggas ut med 3-D och eller Cephalostat, lågvarvsvinkelstycken, mikroskop med upp till x19 förstoring i 6 steg, Bioclear, matris som löser problemet med ”den svarta triangeln”, syntetisk benersättning, cancerdiagnostik, diodlaser, sladdlös lupplampa ”Firefly” från DenMat och PeriOptix-luppar. För mer information >>

Svensk Dentalservice visar upp den nya uniten Stern Weber 380 TRC som gör det enkelt för dig att möta dina patienter på ett naturligt sätt.

Nobel Biocare kommer att demonstrera de senaste behandlingslösningarna för bland annat posteriora indikationer och det nya implantatet NobelParallel CC. I Nobel Biocares monter kan du dessutom vara med om en operation med ”virtual dental implant surgery” se själv här >>

Tore Sahlin på Curomed föreläser om bl.a. stress på väg från Stockholm till Göteborg ombord på BLÅ TÅGET under torsdagen.

Straumann (torsdag em) och Dentsply Implants (torsdag + fredag) har båda föreläsningar i Svenska Mässans konferenslokaler.

 

Dental24 är på plats

Även vi på Dental24 är på plats och har en monter vid rulltrappan i hörnet mot Liseberg. Var inte blyg utan kom och besök oss så delar vi vad du har att förmedla till många andra kollegor både på och utanför mässan.

Våra bloggare kommer också vara på plats under fredagen som avslutas med Dental24s Bluesparty ombord på S/S Marieholm på kvällen.

 

Välkommen till Göteborg!

/Dental24