Nu flyttar de tandtekniska jobben in på tandläkarkliniken på allvar!

Produktnyheter

De senaste åren har trenden med digitala avtryck ökat men i de flesta fall skickar tandläkaren fortfarande CAD-filen till ett lab som tillverkar konstruktionen. Det är inte längre nödvändigt när det gäller enklarare konstruktioner som kronor och inlägg. Om scanners och digitala avtryck var steg 1 i utvecklingen så är en egen fräsmaskin steg 2.

Att ha ett eget ”Dental practice lab” är också en stor fördel för patienterna.

Tandläkare Staffan Söderström verksam i Lycksele berättar:
– När mina patienter från inlandet kommer till mig och har rest 10, 20 mil så vill jag inte att de ska behöva göra den resan onödigt många gånger. Många patienter är äldre och har svårt att ordna med transport. Jag bokar in dem på förmiddagen och tar det digitala avtrycket. Medan de går ut på lunch och tittar runt lite på stan så producerar vi kronan här och sätter in den några timmar senare. Vi har sparat kostnad i och med egentillverkningen, sparat patienterna en resa och sparat bekymmer som kan uppkomma vid användning av provisorium – och dessutom är det otroligt roligt att få hålla på med den senaste tekniken och utvecklas i sitt yrke.

– Som med all ny teknik blir priset mer förmånligt och avancerade produkter allt mer tillgängliga för fler allt eftersom produktionerna standardiseras.  En beräkning visar att leasingkostnaden för den fräsmaskin från Roland DG som vi nu lanserar tjänas in om kliniken producerar ca 4 st tandkronor per månad. Självklart med individuella variationer, säger Niklas Nordström, VD på TS Dental.

Fräsmaskinen vi lanserar från Roland DWX-4W visas i TS Dental monter på Swedental.

Källa: Pressinformation, TS Dental