Ny ägare i TANDIA

Företagsnytt

Dental Care Holding Syd AB har förvärvat TANDIA Laboratoriet AB. De båda labbverksamheterna samlas under namnet TANDIA. Det nya företaget kommer att erbjuda ett spektrum av tandteknik i framkant med både import och svenskproducerad CAD-CAM och eget fräscenter i TANDIAs befintliga lokaler i Malmö.

– Digitaliseringen är nyckeln till branschens framtid och vi befinner oss nu i en mycket intressant fas. Genom förvärvet av TANDIA kan vi satsa stort på framtidens CAD-CAM i kombination med eget fräscenter och snabba leveranser, säger Mårten Swensson, VD för det nya bolaget.
Mårten Swensson har drivit egen laboratorieverksamhet i 18 år.

För att göra övergången så smidig som möjligt för de nya ägarna och kunderna kommer Bo Ekström och Jan Priscar liksom övrig personal att fortsatt vara verksamma på TANDIA.

– Vår målsättning är och har alltid varit att erbjuda hög service och support. Ambitionen är att tillsammans med vår nya ägare, Dental Care Holding Syd AB, utveckla och effektivisera vårt erbjudande till tandläkarna. Vårt mål är att skapa ett laboratorium där alla, såväl tandläkare som personal, ska trivas och känna sig trygga, säger Bo Ekström, som har 40 års erfarenhet som tandtekniker och ledande leverantör till svensk och nordisk tandvård.

 

TANDIA är ett trepartscertifierat laboratorium enligt system FR 2000.

 

 

/Gunilla Ekholtz
Skribent Dental24

Taggar
Företagsnytt