Ny undersökning: Tandvårdens nätvanor

Digital Kommunikation

Dental24 genomförde under Swedental en undersökning med 872 personer för att ta reda på professionens nätvanor. Vi frågade besökare på Swedental: ”Vilken webbsida med nyheter och/eller kunskap inom tandvården besöker du vanligtvis?” Och svaret blev: Google men…

Vanligaste svaret blev ”Google” men Google är ju inte en hemsida för tandvården utan en sökmotor som ger förslag på många olika hemsidor.

 

Dental24 störst inom tandvård på nätet!

Näst vanligaste svaret var Dental24.se. På tredje plats kom Tandläkartidningen.se.

Det betyder att Dental24 är den enskilt vanligaste webbsidan på nätet för nyheter och kunskap för de som arbetar med svensk tandvård.

Även inom specifika yrkesgrupper såsom tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor och tandtekniker är Dental24.se vanligare än de egna yrkeskanalerna såsom Tandläkartidningen.se, Tandläkarförbundet, Tandhygienistföreningen, Tandsköterskeförbundet eller Tandteknikerförbundet. Olika intranät är också vanliga informationskanaler.

Studenter däremot väljer Tandläkartidningen.se. Studenter använder också Google i större omfattning. Mer än varannan student Googlar för att finna nyheter och kunskap på nätet medan 30 % av professionen i genomsnitt använder Google i första hand.

 

En del använder inte nätet alls!

Några använder inte nätet över huvud taget för att hålla sig informerade om vad som händer inom tandvården. I genomsnitt är det 12 % som inte använder nätet för att finna nyheter eller kunskap om tandvård. Å andra sidan kan man också säga att 88 % gör det.

Tandsköterskorna är de som använder nätet minst för information om tandvård. Mer än var 4:e (26 %) tandsköterska använder inte nätet för att hålla sig ajour.

Nästan ingen anger att de använder sociala medier såsom Facebook, m.fl. som källa/webbsida för tandvårdsinformation.

 

Källa: Dental24: Marknadsundersökning genomförd med 872 personer på Swedental 14-15 nov 2013.