Ny VD för Folktandvården Gävleborg

Personnytt

Ann-Christine Larsson Bolle blir ny VD för Folktandvården Gävleborg.
Närmast kommer hon från en tjänst som tillförordnad kvalitetschef på Praktikertjänst.

– Det känns fantastiskt roligt att det blir just Gävleborg. Det var ju här mitt yrkesliv började och jag har på håll alltid följt Folktandvården Gävleborg, säger Ann-Christine Larsson Bolle.

Trondheim och Solna

Efter åren i Hudiksvall flyttade hon till Trondheim och arbetade där i fyra år som klinikchef innan hon och hennes man i slutet av 90-talet tog över en privat verksamhet i Solna som ingick i Praktikertjänst.

Tillförordnad kvalitetschef Praktikertjänst

Praktikertjänst såg ledaregenskaper hos Ann-Christine Larsson Bolle.

– 2012 började jag som kvalitetschef för tandvården i Praktikertjänst och blev sedan patientsäkerhetschef för hela sjuk- och tandvården, säger hon. Närmast kommer hon från en roll som tillförordnad kvalitetschef.

Intressant utmaning

– Det blir en intressant utmaning att bara arbeta med tandvård igen. Det har hänt mycket sedan jag slutade, både med mig och med Folktandvården Gävleborg. Det är jag ödmjuk inför. Det måste få ta tid att både se utmaningar och styrkor.

Barry Gustafsson, styrelseordförande i Folktandvården Gävleborg, kommenterar:

– Vi hade många starka kandidater. Men när vi träffade Ann-Christine kändes det väldigt bra. Hon har både en hög kompetens och ett sätt att vara som skapar stort förtroende och vilja till samtal. Det är en viktig ledaregenskap.

 

Källa: Pressmeddelande Folktandvården Gävleborg

Taggar
Personnytt