Nya pressugnar från Ivoclar Vivadent

Produktnyheter

PRODUKTNYTT: Ivoclar Vivadent introducerar en ny generation pressugnar: kombinationsugnarna Programat EP 5010 och EP 3010.

Båda ugnsmodellerna är optimalt koordinerade med företagets presskerammaterial. Den nya QTK2 muffel-teknologin med SiC bottenreflektor säkerställer en utmärkt homogen värmestrålning i brännkammaren och producerar därför högkvalitativa brännresultat. Ytterligare en innovation hos Programat EP 5010 är den integrerade infraröda kameran, som både övervakar temperaturen och automatiskt registrerar storleken på den förvärmda kyvetten.

IPS e.max-materialen från Ivoclar Vivadent bränns och pressas optimalt med de nya Programat EP 5010 och EP 3010. De materialspecifika pressprogrammen är speciellt koordinerade med den här nya generationen ugnar, vilka levereras med förinställda parametrar för Ivoclar Vivadent-materialen.

Den nya QTK2 muffel-teknologin med SiC bottenreflektor säkerställer en optimal värmestrålning. Som ett resultat av detta värms kyvetten upp bättre och jämnare. Svårpressade objekt med tunna cervikala anslutningar, till exempel, pressas enkelt med mycket gott resultat och fina ytor.

Programat_EP5010_EP3010

Intelligent värmeteknologi

Programat EP 5010 är dessutom utrustad med en inbyggd infraröd kamera. Kameran mäter den exakta temperaturen på ytan på det brända objektet och på kyvetten. Eftersom temperaturen på kyvetten övervakas, kan förvärmningsugnen och pressugnen koordineras optimalt med varandra. Om kyvetten inte förvärms tillräckligt, visas en varning automatiskt. När den infraröda teknologifunktionen är aktiverad, reglerar värmekameran förtorknings- och stängningsprocessen. Den här innovativa teknologin erbjuder en mängd nya möjligheter, vilka ökar ugnens användningsområde, dess processäkerhet och dess effektivitet.

Programat® och IPS e.max® är registerade varumärken hos Ivoclar Vivadent AG.

 

Källa: Pressinformation Ivoclar Vivadent