Nytt profylaxpulver för avlägsnande av missfärgningar och plack

PRODUKTNYHET

Directa lanserar i sin serie PropyCare med profylaxpasta, poleringskoppar och engångshuvuden, nu också Prophy Powder där man lagt stor fokus på en grundlig och skonsam avlägsning av missfärgningar och plack.

Pulvret är tidssparande för tandhygienister och tandvårdspersonal som ofta kräver ett mer patient- och användarvänligt alternativ. Pulvret rengör tandytor supragingivalt och penetrerar djupt in i gropar, fissurer och approximalområden.

ProphyCare Prophy Powder är natriumbikarbonatbaserad och innehåller antiförtjockningsmedel så att det enkelt kan användas i alla typer av luftblästringsenheter och så att ett maximalt tryck av pulver kan appliceras på varje patient.

ProphyCare är en serie profylaxprodukter som erbjuder en grundläggande profylaxbehandling för att minska ökningen av paradontala sjukdomar och gingivit.

Om Directa
Directas produkter är framtagna och utvärderade av ett utvalt team av högkvalificerade och välkända svenska och internationella tandläkare med målet att göra livet enklare för tandvårdspersonal i det dagliga kliniska arbetet. Directa är en del av DirectaDentalGroup.

 

Källa: Directa

Taggar
PRODUKTNYHET