Nytt enfilssystem för enklare och kostnadseffektiv rotbehandlingen

PRODUKTNYHET

Det nya S1-systemet från Sendoline är ett enfilssystem med flera fördelar för tandläkarteamet. Rotbehandlingen kan utföras med en enda maskinell fil med reciprokerande rörelser som underlättar arbetet och ger god ergonomi.

Smart vinkelstycke

S1-system har en integrerad växellåda som skapar den reciprokerande rörelsen – filen roterar omväxlande 180° medsols och 30° motsols. Den nya tekniken ger stabila rörelser och god ergonomi. Vinkelstyckets huvud är 90°, vilket underlättar arbete i området runt molarerna.

Vinkelstycket kopplas direkt på en tandläkarunit och kräver ingen extern motor.

Med hjälp av medföljande apexclip går det att ansluta vinkelstycket till en apexlokalisator.

Med S1-systemet kan rotbehandlingen utföras med en enda maskinell fil med reciprokerande rörelser.

Bara en fil

Rotbehandlingen kan utföras med en enda maskinell fil. Arbetet med att sondera kanalen och förbereda en glidbana utförs med handfilar. S1-filen har Sendolines unika S-profil med dubbelavverkande eggar och är tillverkad i nickeltitan, en legering som ger god elasticitet och flexibilitet. Filens prestanda i kombination med systemets reciprokerande rörelse minimerar risken för filfrakturer.

 

Praktisk förpackning

Filarna i S1-systemet levereras i en sterilförpackad Treatment Pack som räcker till två rotbehandlingar. Refillförpackningarna är också sterilförpackade för att öka säkerheten och är tidsbesparande eftersom de är klara att använda direkt från förpackningen.

Sterilförpackade filar i refillförpackningar klara att använda direkt.

S1-systemet från Sendoline presenteras på Scandefa i Köpenhamn den 28-29 april 2016.

 

Källa: Sendoline AB

Taggar
PRODUKTNYHET