Nytt riskkapital till tandvårdsmarknaden

Företagsnytt

Investeringsfonden Accent Equity har tillsammans med ledningen för Oral Care förvärvat Oral Care från Procuritas Capital Investors och ett antal minoritetsägare. Oral Care är idag Sveriges största givare av mobil hemtandvård. Med Accent Equity som huvudägare kommer bolaget att satsa vidare inom hemtandvård för äldre sjuka patienter och också fortsätta uppbyggnaden av en klinikkedja inom allmäntandvård.

Oral Care grundades 1989 och är en av Sveriges största privata vårdgivare inom tandvård. Företaget omsätter ca 180 miljoner kronor per år och haft en tillväxt på 10% per år under de senaste tre åren. Företaget bedriver mobil hemtandvård inom åtta landsting i södra och mellersta Sverige och äger fem kliniker för allmäntandvård.

– Svenska tandvården är en väldigt intressant marknad som idag domineras av två större aktörer. Vi ser utrymme för flera nationella tandvårdskedjor. Vi anser att Oral Care utgör en bra plattform då det är ett extremt välskött bolag med en mycket professionell ledning, säger Daniel Winberg, Partner på Accent Equity Partners AB, investeringsrådgivare till Accent Equity 2012. Oral Care har en helt unik position med sin bas i den mobila hemtandvården samtidigt som vi ser stor potential att utveckla nätverket av kliniker för allmäntandvård. Vi ser fram att emot att kunna stötta bolaget i sin strategi och möjliggöra fortsatt tillväxt både organiskt och genom förvärv.

– Vi är redan en av Sveriges största privata vårdgivare inom tandvård, och har påbörjat resan mot ett bredare erbjudande inom allmäntandvård och är glada att ha en ny ägare som stöttar vår inslagna strategi och hjälper oss fortsätta utveckla vårt erbjudande, säger Niclas Palmstierna, VD för Oral Care.

 

Om Accent Equity: 
Accent, som grundades 1994, är en av pionjärerna bland investeringsfonder i Norden. Sedan starten har Accent-fonder investerat i 81 bolag, varav 63 har fått nya ägare. Accent Equity Partners AB har varit rådgivare åt sju fonder med ett totalt förvaltat kapital på cirka 12 miljarder kronor. Accents målsättning är att utveckla portföljbolagen till nordiska, europeiska eller globala aktörer genom hållbara förbättringar av företagens affärsverksamhet och strategiska positioner. www.accentequity.se

 

Om Oral Care: 
Oral Care är en av Sveriges största privata vårdgivare inom tandvård. Oral Care har över 25 års erfarenhet och erbjuder allmäntandvård på kliniker för alla åldrar samt mobil hemtandvård för äldre sjuka patienter. Bolaget grundades 1989 av tandläkarna Marianne Forsell och Bertil Herbst på en liten klinik på söder i Stockholm och här sedan dess vuxit till Sveriges största givare av mobil hemtandvård och har ett nätverk av kliniker för allmäntandvård. www.oralcare.se

 

Källa: Oral Care

 

Taggar
Företagsnytt