Nytt säljrekord från Ivoclar Vivadent

Företagsnytt

Tack vare sin speciella utformning har OptraGate läpp- och kindhållare uppnått filmstjärnestatus. Men framför allt, det verkligt geniala är att OptraGate är praktisk och bekväm. Nu har den knäckt 100 miljonersgränsen i sålda antal.

OptraGate är lätt att sätta fast, underlättar det kliniska arbetet genom att arbetsfältet görs synligt och säkerställer en adekvat relativ isolering av ytorna, fria från saliv och fukt. Detta gör OptraGate användbar till nästan alla indikationer och blir ett värdefullt hjälpmedel speciellt inom den estetiska tandvården. OptraGate är bekväm att bära och underlättar för patienten att hålla munnen öppen. Materialet är mjukt och flexibelt och tolereras väl (fritt från latex). OptraGate finns tillgänglig i flera olika färger och storlekar, även en storlek lämplig för barn. Ivoclar Vivadent har meddelat att en ytterligare produktexpansion kommer under 2020.

Behandlingsbekvämlighet och effektivitet

”Redan när OptraGate lanserades, visste vi att produkten skulle förändra arbetet för våra kunder“, minns CEO Diego Gabathuler, som då var ansvarig produktchef. ”Vi trodde dock aldrig i vår vildaste fantasi att produkten en dag skulle nå ett sånt här rekord.“ Till och med år 2009 var 10 miljoner stycken sålda och till 2016 50 miljoner. Särskilt under de senaste åren sköt försäljningen i höjden. Denna utveckling sammanträffade med patienternas förväntan på bekvämare behandlingar, kombinerad med en ökande önskan om effektivare arbetsgång på praktikerna.

Populärast i Ryssland, Tyskland och USA

Den största marknaden är Ryssland, med nästan fem miljoner OptraGate sålda per år. Andra och tredje största marknad är Tyskland och USA. ”För att kunna täcka den globala efterfrågan, arbetar sju maskiner, sju dagar i veckan dygnet runt“, berättar CMO Michael Taube. Cigdem Yigit, nuvarande produktchef för OptraGate, lägger till: ”Om utvecklingen fortsätter så här, kommer vi snart sätta in en åttonde maskin i bruk!“ Diego Gabathuler är övertygad om att detta kommer ske snart, eftersom: ”Den som en gång har använt OptraGate, kommer alltid tillbaka till den.“

 

Källa: Ivoclar Vivadent

Taggar
Företagsnytt