… Och vinnaren är….

Tävling

Den 21 maj 2019 var dagen då man fick njuta av konsten, mingla bland Influencers, träffa de engagerade deltagarna och veta vilka studenter som vann tävlingen Konsten bakom ett friskt leende!

De lyckliga vinnarna kommer att åka på en gruppresa till New York, med 3 hotellövernattningar och besök på det världsberömda Museum of Modern Art – MoMA.

be YOU be HAPPY

Med sitt bidrag be YOU be HAPPY vann danseleverna Maria Avatare, Amanda Sundberg, Kajsa Jacobsen och Irma Alterå Winberg från Södra Latins Gymnasium, konsttävlingen Konsten bakom ett friskt leende.

Vinnargruppen fr. vänster: Maria Avatare, Amanda Sundberg, Kajsa Jacobsen och Irma Alterå Winberg.

-Vi är en grupp på fyra energirika tjejer som med glädje skapat detta verk. Vi har alla drömmar om att kunna satsa på dansen och få möjlighet att jobba med konst i framtiden. Därför är det helt fantastiskt att få åka till staden där drömmarna slår in, New York, säger Amanda Sundberg.

– I Sverige kan det ibland kännas svårt att någon gång få jobba med det vi älskar, dansen. Vägarna till våra drömmar är olika, precis som vi själva är. Därför vill vi uppmana och visa hur viktigt det är att vara sig själv och våga gå sin egen väg, men samtidigt komma ihåg att vi alla är samma i grunden, kompletterar Kajsa Jacobsen.
Vinnargruppen är enig om att leenden har en positiv påverkan på oss människor.

Spännande och utmanande uppgift!

Det var 10 fantastiska bidrag som kom till finalen, säger Richard Ström som är Juryns vice-ordförande och styrelseordförande för Curaprox Sweden AB.

– Vi hade mycket kreativa och duktiga tävlingsdeltagare som levererade allt från collage, målning, kläder, skulptur, fotografi och sång till dans och filmproduktioner av så hög kvalitet att vi i juryn hade ett hårt arbete att utse en vinnare, berättar Richard.

Juryn bedömde de olika bidragen utifrån följande kriterier:

  • Idé och koncept
  • Hur idén omsattes i ett konstverk
  • Hur starkt konstverket kopplades samman med BE YOU tandkräm – vilket var ett krav för deltagande att tuben, innehållet eller både-och skulle vara en naturlig del i konstverket.
    (Curaprox har försett deltagarna med de varuprover som användes i arbetet).
  • Hur pass övertygande konstverket var
  • Online-röstningens resultat
  • Juryn hade den utslagsgivande rösten.

Juryn fr. vänster: Richard Ström, juryns vice-ordförande och övriga jurymedlemmar Jasmin Lillo – Lara - tandhygienist och bloggare; Per Ahlberg - grundare och chefredaktör Dental24; Nathalie ”Nattid” Danielsson – Influencer sociala medier och Max Wettach – konstsamlare och varumärkeschef på Curaprox huvudkontor i Schweiz. Laura Breitschmid som var Juryns ordförande deltog i juryns arbete men kunde inte delta vid prisutdelningen.

– Med hänsyn tagen till våra kriterier kom vi fram till att det var dansarna med be YOU be HAPPY som var de mest värdiga vinnarna. Enligt våra tävlingsregler kommer de att åka till New York och deras klasskamrater kommer att få var sin Curaprox eltandborste, fortsätter Richard Ström.

Irma och Kajsa tar glatt emot sitt vinnardiplom.

Välbesökt konstutställning med flera vinnare.

Konstutställningen ägde rum den 21 maj 2019 i DN-Skrapan i Stockholm och blev uppskattad av alla besökare – från tävlingsdeltagarna och deras gäster till olika representanter från Press och Media samt Curaprox övriga kunder inom apotek- och dentalbranscherna.

– Eftersom vi upplevde att alla deltagare hade ett så fantastiskt engagemang och bidrog med så fina konstverk, bestämde vi oss i juryn att dela ut ett överraskningspris: alla 36 övriga tävlingsdeltagare vann var sin Curaprox Hydrosonic Black is White eltandborste, vilket skapade ytterligare glada vinnare. Vi är mycket stolta över att ha fått en sådan bra respons på vår konsttävling och att Curaprox, ännu en gång, kunde bidra till ökad medvetenhet om kopplingen mellan hälsa och munhälsa, vilket är grunden i vår mission: Bättre hälsa för dig, avslutar Richard med ett friskt leende på läpparna.

Konsten bakom ett friskt leende är ett initiativ från Curaprox Sweden.

Syftet med konsttävlingen var att genom glädje, kreativitet, gemenskap och görande öka de ungas kunskap och medvetenhet om munhälsa. Tävlingen riktade sig till eleverna inom gymnasieskolor, tandvårdsskolor och konstskolor i Sverige.
Bland de tio finalistbidragen fanns tre grupper från Umeå Universitet – både tandhygienist- och tandläkarlinjer samt en grupp från Tandläkarhögskolan i Göteborg. Övriga deltagare var elever på Södra Latins Gymnasium i Stockholm, Stockholms Estetiska Gymnasium och Lugnetgymnasium i Falun.

  • Utställning - Konsten bakom ett friskt leende.

  • Representanter från alla 10 finalistgrupper.

Kort om [BE YOU.] – EXPRESS YOURSELF
Med [BE YOU.]-tandkräm vill Curaprox visa att det är möjligt att förvandla ett rent måste till något mer lek- och lustfyllt. Man kan välja mellan sex fantastiska smaker, var och en i sin egen färgglada förpackning. Allt för att utrycka vad man känner för just den dagen!
[BE YOU.] – Express Yourself är den produkt som eleverna skulle använda i tävlingen och som försetts kostnadsfritt till alla deltagare.

Kort om Curaprox

Curaprox är ett varumärke för munvårdsprodukter från Curaden AG med säte i Kriens, Schweiz.

Curaprox sortiment består bland annat av tandkrämer, tandborstar, mellanrumsborstar och el-tandborstar.

Produkterna finns i över 70 länder på alla 5 kontinenter.

Patient/Konsumentdistribution i Sverige sker idag genom tandvårdskliniker; Apotekskedjor: apotea.se, apohem.se, Apoteket AB, Apoteksgruppen, Apoteket Hjärtat; kosmetikkedjan LYKO och Curaprox egen webbshop.

www.curaprox.se

Källa: Curaprox

Taggar
Tävling