Odontologisk Riksstämma och Swedental – Årets mötesplats för alla som arbetar med tandvård

Mässnytt / Riksstämman

I år går den Odontologiska Riksstämman och Swedental på Stockholmsmässan från onsdagen den 16 till fredagen den 18 november. Missa inte detta tillfälle att mingla med kollegor och leverantörer.

Redan kl 9:15 – 10:30 på onsdagen kommer Alexander Bard att föreläsa om framtiden.
Mer information hittar du här >>

I de olika montrarna på mässgolvet hittar du säkert flera lösningar som underlättar din vardag. Tänk på att planera din tid noga så att du inte missar något väsentligt!

Här är ett axplock av vad som kommer att visas på Swedental:

Många nya kurser från Praktikertjänst

Besök Praktikertjänst monter och planera nästa års utbildningar.

Ny Implantmed från W&H

W&H visar en ny generation av sin populära implantat- och kirurgimaskin Implantmed. Nya Implantmed finns som grundmodell med motor och pedal och kan sedan uppgraderas med tillbehör som LED-ljus, trådlös fotpedal och ISQ modul.
Mer information finner du här >>

Nya generationens membran från Neoss

I Neoss monter kan du lära dig mer om  benuppbyggnad/Guided Bone Regeneration (GBR) med NeoGen™ titanförstärkta icke-resorberbara membran, ett membran som lämpar sig ypperligt till patienter med otillräcklig vertikal benhöjd.

Digital avtryckstagning

Unident kommer att ha besök i montern av Morten Ryde Holm-Hansen, tandtekniker från Aarhus Universitet i Danmark. Han har tillbringat nästan 10 år i dentallaboratorier, främst med fokus på avancerad CAD/CAM-teknik, och jobbar nu på 3Shape med fokus på utbildning och genomförande av CAD/CAM-teknik. Morten har utbildat hundratals tandläkare i digital avtryckstagning och håller föreläsningar runt om i världen inom ämnet.

Morten visar de möjligheter som ges när du sammanför CBCT-bilden med det digitala avtrycket. Ett verktyg som ger den guidade kirurgin ytterligare en dimension. För ortodontisterna finns fantastiska möjligheter att arbeta helt digitalt. En intraoral scanner och en mjukvara som heter Ortho Analyzer ger helt nya möjligheter. Morten hjälper dig att räkna på investeringen. Är det en lönsam investering eller en kul investering? Utmana Morten i att scanna snabbt – han scannar sin egen helkäke på 22 sekunder! En av höstens stora nyheter är att du kan använda Trios® för framställning av Invisalign-skenor. Morten kan enkelt visa hur detta går till.

Via denna länk http://www.unident.se/scannerexpert har du möjlighet att boka ett personligt möte med Morten i vår monter under mässdagarna.

Prova nya innovativa iTero Element

Under mässdagarna finns också möjlighet att prova digital scanning med nya iTero Element i Unidents monter med hjälp av våra experter inom digital avtryckstagning. iTero Element är designad för att passa användare och praktik ännu bättre. Oavsett om man är allmäntandläkare eller ortodontist är iTero Element snabb, pålitlig och har bra  visualiseringsmöjligheter.

NYHET!  iTero element + Invisalign!
Nu kan man även använda iTero Element för att visa sina patienter ett förväntat resultat av deras behandling med Invisalign – den genomskinliga tandregleringen – direkt när de sitter i stolen. Med iTero minskar antalet omgörningar av tandskenorna och det blir färre problem med passformen, vilket förbättrar patientupplevelsen.

Läs mer om iTero här > http://www.unident.se/itero

Mera nyheter från Unident

I samband med Swedental kommer Unident också att visa den första sladdlösa intraorala scannern. Det är 3M som har tagit fram ett nytt koncept där scannern kopplas ihop med en surfplatta. Fördelarna är många och för första gången ser vi en riktigt portabel enhet. Scannern har Sverige-premiär under Swedental och kommer troligen finnas både i Unident och 3M’s monter.

 

Här hittar du all praktisk information om ditt besök >>