Oral Care Nordic expanderar genom förvärv av Tannlegesenteret i Oslo

Företagsförvärv

Tannlegesenteret som ligger i Oslo med 13 behandlingsrum, 3 operationssalar och som har förberett för ytterligare 6 behandlingsrum väljer att bli en del av tandvårdskedjan Oral Care. Kliniken erbjuder både allmän och specialisttandvård och tar emot remisser från hela Norge.

Kliniken har under många år framgångsrikt drivits och ägts av systrarna Wenche Hagaløkken, daglig ledare och Anne Lise Helsingen, specialist inom parodontologi, vilka kvarstår som minoritesägare och som fortsätter att vara verksamma på kliniken framöver. Kliniken kännetecknas av ett tydligt patientfokus med hög servicenivå kombinerat med bra kvalitet.

Vi valde bland flera olika alternativ att sälja till Oral Care för att de har fokus på kvalitet och värderingarna stämde överens och kändes rätt. Oral Care vill bygga vidare på det vi byggt upp och med Oral Cares stöd kommer vi att kunna ge patienter bra service samtidigt som vi får hjälp med att utveckla kliniken till nästa nivå, säger Wenche Hagaløkken daglig ledare av Tannlegesenteret.

Vi är mycket glada över att Tannlegesenteret blir vårt första förvärv i Norge då vi känner att vi delar samma filosofi kring hur tandvård ska bedrivas. Vi är övertygade om att Oral Care Nordic på norska marknaden kan erbjuda ett kvalitetsorienterat attraktivt alternativ till redan befintliga tandvårdskedjor. Vårt koncept är att klinikerna får hög grad av självbestämmande samtidigt som vi administrativ support samt resurser till kompetensutveckling och investeringar. Vi ser fram emot att expandera med ytterligare kliniker som fokuserar på kvalité och som vill ta del av vårt nätverk, kommenterar Stefan Kullgren, förvärvs och klinikansvarig på Oral Care.

Oral Care kommer totalt att omsätta ca 320 MSEK efter förvärvet på de 14 klinikerna i Sverige och Norge samt inom hemtandvård i de 7 folkrikaste landstingen i Sverige.

 

Källa: Oral Care