Ovanlig nyetablering i Umeå

Företagsnytt

Umeå har för första gången på cirka fyrtio år fått en helt nyetablerad privat tandläkarklinik som startar utan övertagen kundstock i nya lokaler. Bröderna och tandläkarna Cardo och Carlen Toma som startat Tandcenter satsar stort på både specialisttandvård och allmäntandvård.

Etableringen ligger i området Ålidhem som idag saknar tandläkarpraktik.

Cardo och Carlen Toma

– Vi har sett att det finns en efterfrågan av tandvård i området. De är den enda privata tandläkarpraktiken i Umeå som har införskaffat en Panorama CBCT röntgen med kefalostat och samtidigt knytit till sig andra specialisttandläkare för implantat, kirurgi och ortodontibehandlingar.

– Vi vill kunna erbjuda våra patienter så många behandlingar som möjligt utan att behöva remittera dem vidare

Det har varit en utmaning att starta upp i helt nya lokaler och anpassa dem till tandvård men vi har haft bra hjälp av vår samarbetspartner TS Dental/Svensk Dentalservice som deltagit på byggmöten, ritat in specifik dentalutrustning, instruerat rörmokare, elektriker samt hjälpt oss hitta radiologer och röntgenfysiker att samarbeta med.

– Vi kommer att erbjuda våra kunder professionell tandvård i nya fräscha lokaler med det senaste inom dental utrustning

Invigningen var i maj 2018 och Cardo och Carlen kan redan nu se att tidsböckerna fylls upp och att deras satsning har legat rätt i tiden.

 

Källa: TS Dental

Taggar
Företagsnytt