Payzmart ny betallösning för tandvården

Betallösning

Payzmarts specialbyggda betal- och kundfinansieringslösning ska lösa flera problem för tandläkare till en lägre kostnad än existerande betalsätt. Efter pilottester sedan hösten 2017 sker nu en lansering på bred front i nära samarbete med Paynova.

Målsättningen för Payzmart är att inom två år hantera 10-20 procent av försäljningsvärdet inom dentalbranschen på den svenska marknaden, en marknad som uppgår till 15 miljarder kronor årligen. Först ut är svenska tandläkare och därefter ska Payzmart lanseras till övriga Norden. Det nystartade bolaget Payzmart står under Finansinspektionens tillsyn.

Till Realtid.se säger Payzmarts VD:

– Jag har lång erfarenhet från finans- och betalbranschen och den lösning vi har lanserat kommer tveklöst att skapa stora värden för våra kunder. Redan i testfasen ser vi att Payzmarts lösning adresserar så hög andel som 80 % av klinikernas försäljningsvärde”, säger Jan Lundblad, VD Payzmart.

Företaget Paynova levererar produkten Faktura som tjänst till Payzmart, vilket innebär en komplett tjänsteplattform där Paynova tar hand om alla betalningar från början till slut. Allt detta sker också i Payzmarts namn och böcker. Tjänsten är helt integrerad med Payzmarts gränssnitt och kan enkelt skalas upp: nya kliniker konfigureras bokstavligen med en knapptryckning.

Payzmart, som tidigare har gått under namnet ”Vårdkunden”, ingår i bolagsgruppen runt Unident som sedan 20 år tillbaka har en ledande position inom dentalbranschen som helhetsleverantör av utrustning, förbrukningsvaror och tjänster. Idag har Unident avtal med närmare 85 procent av alla tandläkarkliniker i Norden.

”Det känns naturligt att stärka och utöka vårt erbjudande med en betal- och kundfinansieringslösning till våra kunder. Tillsammans med Paynova har vi skapat en skalbar och värdeadderande lösning som ligger helt rätt i tiden och som har mycket stor potential”, säger Markus Nordwall, grundare och ägare av Unident.

Taggar
Betallösning