Per Rehnberg ny VD och koncernchef för Colosseum gruppen

Personnytt

Per Rehnberg har utnämnts till ny VD i Colosseum Dental AS med dotterbolag i Norge, Sverige och Danmark.

Colosseum är den ledande skandinaviska klinik-kedjan inom tandvård, med 11 kliniker i Norge, 10 i Sverige och 2 i Danmark. Colosseum erbjuder högkvalitativ tandvård med allt ifrån bastandvård till avancerad specialisttandvård och har en årsomsättning på cirka 600 MSEK inklusive de nyligen genomförda förvärven. Den första Colosseum kliniken etablerades i Oslo 1986. Man expanderade till Danmark 2002 och till Sverige 2007. IK Investment Partners gick in som huvudägare 2010.

PerRehnberg400

Per Rehnberg, 49, är tandläkare till utbildningen, men har de senaste 10 åren arbetat med management inom dentalbranschen. Han är sedan 5 år tillbaka direktör för Affärsområde Tandvård inom Praktikertjänst AB i Stockholm med cirka 900 anslutna privata tandvårdskliniker i Sverige med en sammanlagd omsättning på cirka 4700 MSEK.

” Jag är mycket glad över att börja hos Colosseum som jag vet är en aktör på tandvårdsmarknaden som vill och kan investera i både utrustning, teknik, utbildning och gemensamt koncept. Tandvården står inför stora förändringar, inte bara i Norden, och jag ser fram emot att utveckla Colosseum för patienter och medarbetare i de tre skandinaviska länderna”, säger den nye VDn Per Rehnberg.

”Vi är mycket nöjda att Per Rehnberg nu börjar som VD hos oss. Per har ett omfattande nätverk och ett gediget kunnande om den skandinaviska dentalbranschen. Han kommer definitivt att förbättra och öka farten i vårt arbete att utveckla Colosseum gruppen”, säger Lennart Nylander, styrelseordförande i Colosseum.

Per Rehnberg är bosatt i Göteborg och kommer att ha placering både där och i Oslo. Han förväntas formellt börja i Colosseum under andra kvartalet 2012.

Taggar
Personnytt