Personnytt: Carola Lemne – tredje mäktigaste kvinnan i välfärden

Personnytt

Dagens Samhälle höll i den 6 mars en prisutdelning för välfärdens 100 mäktigaste kvinnor. Carola Lemne, vd och koncernchef på Praktikertjänst kom på tredje plats.

Syftet med Dagens Samhälles listning av Sveriges 100 viktigaste kvinnor i välfärden är att synliggöra det viktiga arbete som cheferna utför. Enligt Dagens Samhälle är det en strategisk fråga för skolan, vården och omsorgen att välfärden även i framtiden kan rekrytera och behålla sina talanger.

 

– Jag tycker Dagens Samhälle har tagit ett väldigt bra initiativ i att lyfta fram kvinnliga chefer inom välfärden. Jag tror många är dåligt insatta i vilka stora och komplexa verksamheter det handlar om, och eftersom välfärden dessutom är ett område där kvinnliga chefer finns på höga chefsnivåer i betydligt större utsträckning än i många andra branscher, känns det extra roligt, säger Carola Lemne, vd och koncernchef.

Carola Lemne - tredje mäktigaste kvinnan i välfärden

– Att bli nominerad till ett gäng som tillsammans basar för mer än  218 000 anställda och en omsättning på 240 miljarder är inte fy skam – jag känner mig hedrad, avslutar Carola Lemne.

 

Till ”Välfärdens 100 viktigaste kvinnor 2013” utsågs Stockholms stadsdirektör, Irene Svenonius.

Se hela listan ››

 

Källor: Praktikertjänst/Dagens Samhälle

Taggar
Personnytt