Posthuset i Malmö får nytt liv

Företagsnytt

”En heder för svensk byggnadskonst”. Så uttryckte en dåtida arkitekturkritiker sin begeistring inför Posthuset i Malmö, ritat av Ferdinand Boberg. Byggnaden stod färdig 1906 och byggherre var Kungliga Postverket.

Boberg var en av landets ledande arkitekter omkring sekelskiftet 1900. Han hade ett par år tidigare ritat Centralposthuset i Stockholm och var ansvarig för den arkitektoniska utformningen av några av dåtidens stora utställningar, bland dem Baltiska utställningen i Malmö 1914.

Efter en omfattande inre renovering ska Posthuset nu få nytt, vitalt liv. Bland andra ska en grupp tandläkare flytta in i huset. En restaurang är också planerad.

 

Nytt, unikt tandläkarprojekt till gamla Posthuset

Den 23 maj flyttar 5-6 tandläkare och medarbetare (sammanlagt 25 – 30 personer) in i nya mottagningar i gamla Posthuset strax intill Malmö Central.

Thomas Milstam, en av de tandläkare som ingår i den grupp handfull kollegor som snart flyttar, ser fram mot den förnyelse som det innebär att komma in i nya ändamålsenliga, fräscha och nyutrustade mottagningslokaler med nya tandläkarstolar, ny röntgenutrustning osv.

– Mottagningen är en s.k. solo group. Det innebär ökad tillgänglighet genom att tre tandläkare arbetar samtidigt från tidig morgon till sen kväll, säger Thomas Milstam.

 

Mentorer

Mottagningen byggs av Praktikertjänst som också står för projektet. Detta är Praktikertjänsts första stora pilotprojekt av sitt slag. Tanken är att unga tandläkare kan bli inslussade i yrket med de äldre och mera yrkeserfarna kollegorna som mentorer. Det är en klok tanke, som innebär att unga tandläkare får en bra introduktion i yrket samtidigt som det underlättar generationsskiftet.

– Malmö centrum drar sig ner mot hamnen. Också för våra danska patienter är det nya läget ypperligt, säger Thomas Milstam.

Taggar
Företagsnytt