Praktikertjänst har öppnat ny klinik för specialisttandvård i Örebro

Verksamhetsnytt

Praktikertjänst har öppnat en ny specialistklinik för endodonti, alltså rotbehandlingar, rotspetsoperationer och smärt- och infektionsutredningar, i Örebro. Kliniken drivs av Erik Ardesjö som flyttat tillbaka till hemtrakten efter många år i Uppsala.

Erik Ardesjö bestämde sig för att starta en specialistklinik med fokus på ett område inom tandvården där det råder brist på specialister och där det finns stor efterfrågan – endodonti, alltså rotbehandlingar, rotspetsoperationer och smärt- och infektionsutredningar.

– Jag blev färdig specialist för drygt elva år sedan och har haft en dröm om att starta en egen verksamhet ända sedan tandläkarhögskolan. Nu har jag kunskapen och erfarenheterna och tyckte att det var dags att slå till, säger Erik Ardesjö, tandläkare och specialist i endodonti på Endodonti Örebro, som drivs inom vårdbolaget Praktikertjänst.

Erik Ardesjö

Erik Ardesjö, som är uppvuxen i Lindesberg, utbildade sig vid Karolinska Institutet och arbetade därefter i Uppsala i 15 år där han även specialistutbildade sig. För fyra år sedan flyttade han med familjen tillbaka till Örebro där han arbetat som specialist på Folktandvården.

Den 1 oktober tog han över lokalerna efter tandläkare Eva-Cajsa Hessey, och på Endodonti Örebro jobbar han nu tillsammans med en tandhygienist och en tandsköterska.

– Det har varit fantastiskt att starta upp den här verksamheten och jag har kunnat välja teknik och utrustning efter min egen kunskap och behov. Vi jobbar exempelvis delvis trådlöst och med det senaste mikroskopet och helt ny sterilutrustning, säger Erik Ardesjö, och avslutar:

– Det har redan från start varit ett stort intresse för verksamheten och det känns väldigt roligt. Vi siktar på att ha korta väntetider och på att kunna ta emot patienter inom både allmäntandvård och specialisttandvård. Förhoppnings finns det också intresse för verksamheten även i kringliggande regioner, exempelvis Västergötland och Värmland.

Endodonti Örebro ligger på Drottninggatan 29 i Örebro och har två behandlingsrum där verksamheten bedriver allmäntandvård och specialisttandvård. Till specialisttandvården behövs remiss från allmäntandvården.

Källa: Praktikertjänst