Praktikertjänst väljer fyra leverantörer inom tandteknik

Upphandling

Praktikertjänsts upphandling av svensktillverkad tandteknik är klar och bolaget avser att teckna avtal med fyra olika fullservicelabb – Tandia, Tumba Dental, Dentnet och Westdent. Upphandlingen – med ett årligt värde på cirka 450 miljoner kronor – innebär besparingar på omkring 50 procent jämfört med tidigare avtal för en majoritet av bolagets mottagningar.

Samtliga leverantörer är fullservicelabb med svensktillverkad tandteknik. Vidare är alla certifierade enligt ISO eller FAS och använder CE märkt material och modern utrustning samt har hög kunskap om digital tandvård.

– Det här är den största upphandlingen som Praktikertjänst genomfört och innebär att vi kan sänka våra kostnader inom tandteknik rejält, vilket innebär att våra mottagningar exempelvis kan investera inom andra områden, säger Ann-Chriztine Ericsson, affärsområdeschef Tandvård på Praktikertjänst, och avslutar:

– De leverantör vi valt har alla lång erfarenhet av tandteknik och har samtidigt lyckats prestera mycket konkurrenskraftiga priser för våra mottagningar.

 

Källa: Praktikertjänst

Taggar
Upphandling