S1 – ett reciprokerande enfilssystem. Enkelt. Säkert. Komplett.

PRODUKTNYHET

Sendoline utökar S1-systemet med fler filstorlekar till ett komplett system för alla typer av rotkanaler. De nya filarna S1 Plus Small 15/06 och S1 Plus Large 40/40 lanseras under Swedental 13-15 november 2019.

S1-systemet som lanserades 2016 utvecklades för att förenkla endodontin för hela tandläkarteamet. Fördelen med S1-systemet jämfört med konkurrenters maskinella filsystem är att S1-vinkelstycket kopplas direkt till befintlig tandläkarunit. Du behöver ingen extern motor med extra sladdar och det finns inga batterier att ladda. Dessutom kan du med S1-systemet utföra en rotbehandling med endast en fil.

S1-vinkelstycket har en unik design med en integrerad växellåda i vinkelstycket som skapar den reciprokerande rörelsen (roterar växelvis medsols och motsols). Det ger en mjuk arbetsgång som tillsammans med den flexibla S1 Plus-filen ger ett effektivt och säkert system som minimerar risken för filfraktur.

Rengöring och sterilisering av vinkelstycket görs på samma sätt som för övriga vinkelstycken på din klinik och du behöver inte köpa en extra adapter till smörj- och rengöringsmaskinen.

Till de flesta rotbehandlingar används S1 Plus Standard 25/06 men nu utökar vi S1-systemet med fler filstorlekar till ett mer komplett system. De nya filarna S1 Plus Large 40/04 och S1 Plus Small 15/06 har samma design som befintliga S1 Plus Standard 25/06. Det vill säga Sendolines S-profil med dubbelskärande eggar och tunn kärna, icke-skärande rund spets och förlängda vridningar. Dessa egenskaper gör S1 Plus-filarna mycket flexibla och följsamma i rotkanalen.

S1 Plus Small 15/06 (finns i längderna 25 mm och 31 mm) är en mycket flexibel och följsam fil för de kanaler som är lite mer krävande i böjd form och storlek. Den används med fördel i smala, trånga och böjda kanaler. S1 Plus Small 15/06 kan även användas som en glide path-fil.

S1 Plus Large 40/04 (finns i längderna 25 mm och 31 mm) är avsedd för större kanaler där du lätt når ett rensdjup med en handfil ISO #20. Den används även som ett komplement när S1 Plus Standard 25/06 inte är tillräcklig.

Samtliga S1 Plus-filar levereras sterilpackade i blister, färdiga att användas direkt. Det tillsammans med att du endast behöver arbeta med en fil sparar tid för hela tandläkarteamet.

Källa: Sendoline

Taggar
PRODUKTNYHET