Smygpremiär av nästa generations eltandborste

PRODUKTNYHET

Oral-B presenterade för första gången i Sverige sin nya innovativa eltandborste Oral-B Genius i samband med sitt årliga symposium. Den nya tandborsten innehåller sensorer som tillsammans med kameran i mobilen och via Bluetooth kan avläsa genomförd borstning. Detta för att förbättra tandrengöring och den preventiva egentandvården.

Genom att automatiskt registrera i en app hur noga och hur länge man utför sin dagliga tandborstning kan användaren enkelt se tandborstresultatet. Tack vare positionsteknologin upptäcker tandborsten de områden i munnen som användaren missat och ger direkt feedback.

Statistik visar också att konsumenter borstar längre tid (nogrannare) med denna typ av ”intelligenta” tandborste.

Oral-B Genius premiärvisades på symposiet för den svenska tandvårsprofessionen som också fick möjlighet att testa den nya tandborsten. Lansering till konsument kommer att ske senare i sommar.

 

På Oral-B:s heldagssymposium i ett fullsatt Berns Salonger fick deltagarna också ta del av flera intressanta föreläsningar med den både roliga och trevliga Mark Levengood som moderator.

Först ut var Stefan Renvert, Professor i Oral Hälsovetenskap vid Högskolan i Kristianstad, som föreläste på temat ”Hur kan vi förebygga och behandla infektioner vid implantat?”
Stefan talade bl.a. om hur man bäst kan behandla periimplantit. Att hålla rent runt implantat är viktigt. Antalet patienter med implantat blir allt fler och patienterna blir allt äldre. I svåråtkomliga områden är en oscillerande eltandborste i kombination med floss att rekommendera. Regelbundna besök hos framförallt en tandhygienist är också viktigt.

Därefter tog Claes-Göran Emilson, Professor i kariologi vid institutionen för Odontologi, Sahlgrenska Akademin, Göteborgs Universitet vid och föreläste om ”Kariessjukdomen från ett mikrobiologiskt perspektiv”.
Claes-Göran Emilson berättade att ”karies är en av de mest förekommande och kostsamma sjukdomarna i världen som går att bota och förebygga”. Karies förekommer i alla åldrar. I Sverige görs det c:a 3 miljoner fyllningar till en beräknad kostnad av 3 miljarder kronor. Kontentan av föreläsningen var: Hjälp patienterna hålla tillbaka oönskade bakterier i munhålan.

Efter lunch talade Peter Lingström, Professor i kariologi vid Institutionen för odontologi,
Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet om ”Kost och karies – inte bara en fråga om socker!”
Peter talade om hur vår moderna livsstil och inte minst nya matvanor påverkar vår hälsa. Fast food, ”on the go”, ökad mängd lösgodis, dryckesvanor och intagsfrekvens är alla faktorer som påverkar vår hälsa. Det finns ett tydligt samband mellan intagen mängd socker och frekvens. Syraattacker med lågt ph i munnen kan bli många under dygnet. Hälsan går att påverka med ökad kunskap om t.ex. kostvanor med regelbundna måltider. Fluortandkräm innehållande tennfuorid (eng. stannous) t.ex. Oral-B Pro-Expert och att tugga tuggummi innehållande Xylitol rekommenderas. Allra störst betydelse har dock regelbunden användning av fluoriderad tandkräm. Det viktiga är att ha en bra balans och en helhet med flera ingredienser såsom kost, regelbundna måltider och användning av olika tandvårdsprodukter.

Farid Akhlaghi, Specialist i Parodontologi från Göteborg avslutade med ”Det vita och det röda i harmoni: Problemlösning i den estetiska zonen”.
Farid presenterade ett antal intressanta patientfall. Han poängterade att den bästa lösningen är att behålla sina egna tänder så friska som möjligt. Implantat är en bra lösning när inget annat återstår. Farid både inledde och avslutade med att det gäller att samarbeta inom professionen och betonade speciellt vikten av tandhygienistens roll.

För dig som missade detta symposium finns en ny möjlighet att ta del av ett liknande Oral-B symposium den 1 oktober i Göteborg.

/Per Ahlberg

Taggar
PRODUKTNYHET