Sommarjobb i Zimbabwe för Tandläkare utan gränser

Aktuellt

I slutet av juni begav sig en grupp volontärer bestående av tandläkare, tandhygienister och studenter till Zimbabwe för att arbeta med utbildning inom preventivvård och akut- och reparativ tandvård.

Tidigare i år besökte en annan grupp volontärer Zimbabwe.  Tandläkare utan gränser sänder i nuläget ut volontärgrupper till Zimbabwe alt Etiopien två gånger om året och i framtiden troligen till ytterligare ett annat land.

Video från arbetet i Zimbabwe.

I sitt Nyhetsbrev rapporterar Tandläkare utan gränser också att man för tillfället inte har några volontärer i Etiopien p g a av ombyggnationer på universitetet där man har sina behandlingsrum. Däremot har organisationen startat ett ”Tandborstningsprojekt” som innebär att skolelever fått egen tandborste och under bevakning av lärare borstar sina tänder i skolan.

Tandläkare utan gränser utreder för närvarande om man ska samarbeta med ytterligare ett land och planerar att besöka Uganda i sommar för att undersöka möjligheterna där.

Projektet ”tandvård för papperslösa” har fortgått under våren men behovet av mottagningar har minskat. Det ses som ett gott tecken att fler och fler får den hjälp de har rätt till genom Folktandvården.

Ny hemsida med reseberättelser och medlemsinformation

Tandläkare utan gränser har en ny och fräsch uppdaterad hemsida

www.tandlakareutangranser.se

Organisationen är också aktiv på sociala medier, t.ex. Facebook, LinkedIn och Twitter.

 

Taggar
Aktuellt