Svenskt lab lanserar ett helt unikt affärskoncept

Företagsnytt

I och med den snabba teknologiska utvecklingen i tandvården växer nya affärsmodeller fram. En av dessa är tandteknisk prenumeration, en världsunik tjänst som just nu lanseras av Munter Tandteknik.

Vi möter tandteknikern Mehdi Shafti i den lokal på Lidingö där hans senaste skapelse skall ta form – hans laboratorium som skall förändra Tandvårdssverige. Erbjudandet är enkelt – beställ hur mycket tandteknik du vill för en fast summa varje månad.

Förr i tiden var de stora kostnaderna material och arbetstid, medan det var relativt billigt med maskiner och utrustning, säger Mehdi.

– Så ser läget inte ut längre. Idag är det investeringar i maskinparken och att hålla sig uppdaterad en av de moderna labbens större kostnader. Samtidigt kan man producera tandtekniken relativt snabbt och effektivt bara rätt verktyg finns på plats.

Kunderna till Munter Tandteknik kommer ges en intraoral scanner (Omnicam, DentsplySirona) och förväntas själv markera prepgränsen efter avtrycken. I utbyte mot den insatsen, kommer svenskproducerad tandteknik i monolitiska material (Zirkonia, Celtra/Emax/Empress och PMMA) levereras till tandläkarnas dörr inom tre arbetsdagar.

– Allt material, utbildning och andra kostnader ingår, säger Mehdi med glad uppsyn.

– Vårt koncept är att underlätta tandläkarnas vardag. De flesta tandläkare inser inte att om de bara använder den nya tekniken till deras fördel kan de spara både tid och pengar i stolen. Det vill vi förmedla till dem genom prenumerationstjänsten. Vi tycker det ligger i tiden.

 

Källa: Munter Tandteknik

 

Om Munter Tandteknik >>

För mer information om konceptet >>

Taggar
Företagsnytt