Tandhygienist besöker tidningsredaktioner för att sprida kunskap om mellanrumsborstning

Munhygien

För att uppmärksamma vikten av mellanrumsrengöring erbjuder TePe besök från tandhygienister på tidningsredaktioner. Utgångspunkten är resultaten i en ny vetenskaplig studie som visar att mellanrumsborstar är det bästa hjälpmedlet för rengöring mellan tänderna för de flesta vuxna.

TePe vill med detta nya grepp tydliggöra hur viktigt det är att dagligen rengöra tandens alla ytor. I samband med besöken får tidningsredaktionerna chansen att ställa frågor och ta del av information gällande munhälsa och nyttiga tips på hur man med enkla medel kan ta hand om tänderna på egen hand hemma och därmed öka chanserna att få behålla sina egna tänder livet ut.

 

Den nya vetenskapliga studien visar än en gång att användningen av mellanrumsborstar är överlägsen för att få bort bakterierbeläggningar och minska inflammation i tandköttet.

– Vi svenskar är i regel duktiga på att borsta tänderna varje dag, men alltför många glömmer bort två av tandens fem sidor! Det betyder att endast 60 procent av tandytan rengörs. Och tänk om du skulle borsta håret på samma sätt som du borstar tänderna? Eller bara stryka lite mer än halva skjortan? Eller strunta i att diska nästan hälften av tallrikarna efter middagen? Tänker man så blir det ganska tydligt, säger Karin Karlsson, tandhygienist på TePe.

Studien publicerades nyligen i Journal of Periodontology och visar att mellanrumsborstar för de flesta vuxna är det bästa hjälpmedlet för rengöring mellan tänderna. Det är även i linje med European Federation of Periodontology’s rekommendationer.

För bokning av intervjuer med tandhygienist och redaktionsbesök:
 Helena Engelbrecht, PR Manager Publicis Media
E-post: helena.engelbrecht@publicismedia.com
Tel: +46 (0)704 26 66 45

 

TePe Munhygienprodukter AB är ett privatägt företag som tillverkar munhygienprodukter sedan 1965. I samråd med tandvårdsexpertis utvecklas, tillverkas och säljs munhygienprodukter. TePe arbetar för ökad medvetenhet om förebyggande tandvård, mellanrumsrengöring och munhälsans betydelse för allmänhälsan och har 320 anställda och en omsättning på 700 MKR (2017).

 

Taggar
Munhygien