Tandhygieniststudent på Karlstads universitet får pris

Personnytt

När Sveriges tandhygienistförening och Tepe delar ut sitt studerandepris är Karlstadsstudenten Sarah Davidsson en av de som prisas.

 

Sarah Davidsson, till vänster, får vinnarmotiveringen uppläst av Lillemor Nordenhammar, Sveriges tandhygienistförening.

För andra året i rad belönar Sveriges tandhygienistförening och Tepe framgångsrika studenter. Sarah Davidsson, som läser sista terminen på tandhygienistutbildningen vid Karlstads universitet, mottog priset under torsdagen vid en oannonserad ceremoni mitt under pågående lektion.

Lillemor Nordenhammar, styrelseledamot i Sveriges tandhygienistförening, var på plats och delade ut priset till en överraskad Sarah Davidsson.

– Jag hittar inte riktigt några ord och känner mig väldigt rörd, sa pristagerskan när hon mottog blommor och vinstchecken på 5 000 kronor.

Målmedveten och bäst betyg

Studerandepriset delas ut i syfte att främja och stimulera studierna så att de leder till utveckling av tandhygienistprofessionen. Pristagarna nomineras av sina lärare och grund för nominering kan exempelvis vara bästa betyg eller bästa examensarbete.

En student vid varje lärosäte med tandhygienistutbildning tilldelas priset.

– Sarah har under hela studietiden genomfört sina studier med ett seriöst, målmedvetet arbete och med bästa betyg, avslutade Lillemor Nordenhammar när hon läste upp motiveringen.

Text: Olle Hallberg

Källa: Karlstad Universitet

 

Relaterat material:

Flera nya tandhygienister som utmärker sig! ››

 

Taggar
Personnytt