Tandia expanderar

Företagsnytt

Tandia har förvärvat dentallaboratorierna Norddental AB och A.T. Dentalteknik AB i Malmö. Genom expansionen ökar Tandia sina investeringar i framtidens teknologi och digitalisering.

Tandia är ett fullservicelaboratorium med både import och svenskproducerad CAD-CAM samt ett eget fräscenter i Malmö. I samband med förvärven av Norddental och A.T. Dentalteknik har Tandia övertagit de två företagens personal, kunder och utrustning.

– Tandia är inne i en spännande period där utveckling av verksamheten står i fokus. Vår målsättning är att alltid kunna leverera bättre och mer kostnadseffektiva lösningar till våra tandläkare, säger Mårten Swensson,
VD för Tandia.

– Med en förstärkt lokal leveransorganisation och större kompetens inom CAD/CAM kan vi leverera ännu bättre, snabbare och större volymer från vårt svenska lab. Vårt lokala fräscenter har en mycket hög kapacitet och är helt redundant, vilket ger säkrare och snabbare leveranser med hög kvalitet.

– Vi kompletterar den lokala produktionen med leveranser från vår partner i Kina, Royal Dental Lab. Royal Dental Lab grundades 1994 och ägs av det Hong Kong-noterade bolaget Mega Medical Technology Limited. Royal Dental exporterar till Europa, Japan och USA. Tandia har ett långvarigt och väl fungerande samarbete med Royal Dental Lab och nära relationer till ägarfamiljen. Genom både en stark lokal produktion i Sverige och leveranser från vår kinesiska partner ger vi tandläkare stora valmöjligheter, avslutar Mårten Swensson.

 

Taggar
Företagsnytt