Tandläkarcentrum säljer till Distriktstandvården

Företagsnytt

Efter bara nio månader på den svenska tandvårdsmarknaden säljer det schweiziska bolaget sin toppmoderna klinik på Drottninggatan 65 i Stockholm. Köpare av den exklusiva citykliniken är Distriktstandvården.

Distriktstandvården bedriver såväl specialisttandvård som allmäntandvård och arbetar på uppdrag av Stockholms läns landsting. Företaget hade innan förvärvet 150 anställda på elva klinker utspridda över hela Stockholms län.

Ibbe Gnem, VD för Distriktstandvården, säger ”Vi är väldigt glada över förvärvet och en ytterligare expansion. Äntligen har vi hittat en klinik som motsvarar våra förväntningar. Med ett centralt läge, elva behandlingsrum med förstklassisk design och utrustning. Kliniken motsvarar våra högt ställda krav på en specialistklinik med allt under ett och samma tak. Vi får plats för allmäntandvård, akuttandvård och specialisttandvård inom kirurgi, endodonti (rotfyllningar), tandlossning, bettfysiologi och protetik för barn och vuxna. Nu har vi möjlighet att anställa ännu fler skickliga specialister. Vi siktar efter fler förvärv framöver”.

VD Sara D. Hürlimann på Tandläkarcentrum säger att med våra sexton kliniker i Schweiz hade vi svårt att avsätta den tid och uppmärksamhet som den svenska kliniken krävde. Av den anledningen väljer vi att enbart fokusera på verksamheten i Schweiz.

Vi uppskattar att det blev Distriktstandvården som tar över där vi slutade. Våra patienter och personal kan känna sig trygga med Distriktstandvården som en seriös och kvalitetsmedveten aktör fortsätter VD Sara D. Hürlimann.

 

Överlåtelsen från Tandläkarcentrum till Distriktstandvården träder i kraft 1 oktober 2012.

 

Källa: Distriktstandvården

Taggar
Företagsnytt