Tandvårdsdagen i Helsingborg 28/1

KONFERENS & MÄSSA

För 3:e året i rad arrangerades Tandvårdsdagen på Helsingborg Arena. Tandvårdsteam från regionen samlades för att varva föreläsningar med besök på dentalmässan, träffa kollegor och ta del av nyheter i branschen.

Tandvårdsdagen i Helsingborg

– Vi var i Göteborg på Swedental med hela teamet, och vi går även på Tandvårdsdagen i Helsingborg – den är bra för den ligger nära och har mycket att erbjuda, säger tandläkare Daniel Jordö från Tandvårdsteamet Förslöv. Det har varit en bra mässa med många utställare, och jag har lyssnat på två intressanta föreläsningar.

Med runt 40 dentalföretag på plats som utställare är Tandvårdsdagen en av de större mässorna under året utöver Swedental. Det märktes bland annat genom att många av de deltagande tandvårdsteamen tog chansen att titta på nyheter och beställa produkter.

Föreläsare på Tandvårdsdagen i Helsingborg var bl a Michael Karlstén från Dentalakademien Stockholm, som gav en orientering för hela teamet i estetikens värld. Mycket uppskattad var även Arman Ameri, övertandläkare Malmö Högskola, som i sin föreläsning om diagnostisk uppvaxning som ett kommunikationsverktyg för att underlätta tandvårdens vardag diskuterade olika metoder, fallpresentationer och samarbetet mellan tandläkare-tandtekniker.

Deltagarna valde själva vilka föreläsningar de ville gå på, och det fanns något för alla i teamet. Dagens största energikick stod Anna Dyhre för, som med sin föreläsning om framtidens attraktiva arbetsplats fick såväl många skratt som aha-upplevelser i publiken.

Professor Peter Lingström, Göteborgs universitet, stod för en viktig uppdatering i olika ämnen inom kariologi, och från Swedish Dental i Stockholm kom Rasmy Shahnavaz, specialist inom implantatbehandling och guidad kirurgi, och höll en föreläsning om CBCT och guidad kirurgi. Rasmy har som första tandläkare i Sverige deltagit i utvecklingen av Computer Guided Implantology, och ett antal kliniker fick här chansen att ta del av hans erfarenheter.

Avslutningsvis var det Laila Bagge som stod för dagens icke-odontologiska inslag med berättelsen om sin entreprenörsresa, och moderatorn Lennart Paulsson som sammanfattade dagens intryck.

Nytt för i år på Tandvårdsdagen var inspelning av inslag för Dental24play.se, med såväl smakprov från en del av föreläsningarna som intervjuer med deltagare, utställare och föreläsare. Tandvårdsdagen som samordnas av iTeve Production har blivit en uppskattad mötesplats för tandvården och genomförs under 2016 på flera platser i landet. Helsingborg var först ut, sedan kommer 17/2 i Umeå, 9/3 i Stockholm och 6/4 i Kalmar. I samarbete med KaVo Scandinavia som årets huvudpartner, andra av de stora etablerade dentalbolagen såväl som mindre, nya aktörer i dentalbranschen och lokala tandläkarföreningar är ambitionen att sprida Tandvårdsdagen till ännu flera orter under hösten 2016 och kommande år.

/Tuva Bojstedt
iTeve Production

Tandvårdsdagen i Umeå 17 februari >>

Tandvårdsdagen i Stockholm 9 mars >>

Tandvårdsdagen i Kalmar 6 april >>

Dental24 Play >>