Tandvårdspoddar allt mer vanliga

Podcasts

Poddar har vuxit för varje år och sedan år 2015 har det totala poddlyssnandet dubblerats till att idag nå 55 procent av alla internetanvändarna (12+år), enligt Internetstiftelsens årliga undersökning.
För tandvårdsintresserade finns det också flera podcastskanaler att lyssna på. De riktar sig till såväl professionen som patienter.

Podcast har funnits i över 15 år i en eller annan form men det är först på senare tid som podcastlyssnandet har slagit igenom på allvar.

Podcasts för dentalt intresserade

2014 var Dentaltown en av de första och är numera även en av de största podcastkanalerna för tandvården: Dentistry Uncensored med Howard Farran. I skrivande stund har den amerikanska tandläkaren Howard Farran från Phoenix, Arizona publicerat hela 1273 podcastavsnitt.

Howard Farren har intervjuat många mer eller mindre kända profiler runt om i världen, däribland undertecknad på Dental24 i november 2015 och tandläkare Marcus Dagnelid i september 2016.

I juni 2015 publicerade Dental24 sin första podcast med tandläkare Gordon Meland. Sedan dess har det blivit några till med bland annat tandläkare Michael Karlstén om estetik och tidigare hälsoministern Gabriel Wikström (s) om tandvårdspolitik med mera.
Har du något du vill framföra i en podcast? Hör av dig till oss på Dental24.

Sedan 2016 finns även den svenska podcastkanalen ”En blodad tand” som nu (oktober 2019) har publicerat 36 poddar. Intressant och bra jobbat!

Här på Dental24 hittar du löpande många andra relevanta podcast-kanaler.

Trevlig lyssning!

/Dental24

Referenser:

Tips på övriga podcastkanaler som kan vara av intresse:

Dental24 är en 100% digital mediekanal gjord i samarbete med professionen inom svensk tandvård.

Taggar
Podcasts