TePe bidrar till munhälsa i Zimbabwe via TUG

VÄLGÖRENHET

TePe skänker 15 000 tandborstar till Tandläkare utan gränser (TUG) och deras arbete för oral hälsa i Zimbabwe.

– Initiativet är ett sätt att bidra till det viktiga arbetet för ökad munhälsa runt om i världen. TePe och Tandläkare utan gränser förenas av drivkraften att alla har rätt till god munhälsa, vilket gör dem till en naturlig samarbetspartner för oss, säger Hanna Sjöström, Marketing Director, TePe.

TePes bidrag i form av 15 000 tandborstar har skickats till Zimbabwe, som är ett av fyra fokusländer för Tandläkare utan gränser. Organisationen arbetar ideellt med både direkta och långsiktiga insatser i länder där tandvården är eftersatt.

TePe Munhygienprodukter AB är ett svenskt företag grundat 1965. Sortimentet av mellanrumsborstar, tandborstar och tandstickor är framtaget i samarbete med tandvårdsexpertis med syfte att främja en god munhälsa. All design, utveckling och produktion bedrivs vid huvudkontoret i Malmö. Dotterbolag i sex länder och distributörer i över 60 länder marknadsför produkterna, som huvudsakligen säljs via tandvård, apotek och dagligvaruhandel. TePe har 300 anställda och en omsättning på 650 mkr (2016).

 

Källa: TePe

Taggar
VÄLGÖRENHET