TePe ger ett miljövänligare alternativ för munhälsan – lanserar tandborste av bioplast

PRODUKTNYHET

TePe är först i Sverige med att lansera en ny miljövänligare tandborste i bioplast, TePe GOOD™ – bakom ligger ett övergripande initiativ mot ökad hållbarhet i företagets produktsortiment och verksamhet. Tandborsten av bioplast har samma kvalitet, design och känsla som TePes övriga tandborstar.

TePe har i mer än 50 år strävat efter att förbättra människors munhälsa i nära samarbete med tandvården. Nu tas nästa stora steg mot en mer klimatvänlig framtid.

– Med vår nya tandborste av bioplast erbjuder vi ett nytt och miljövänligare alternativ inom munhälsa – för vår egen och kommande generationers skull. På sikt är vår ambition att göra oss helt oberoende av fossila råvaror i våra produkter, säger Helena Ossmer Thedius, Marketing & Innovations Director på TePe.

Ett miljövänligare alternativ för alla
TePe vill bidra till ett mer hållbart och hälsosamt konsumtionsmönster. Studier har visat att svenskarna mer och mer använder sin konsumtion som ett sätt att påverka samhällsutvecklingen[1]. Tandborsten TePe GOOD™ utgör ett miljövänligare alternativ för alla.

  • Hållbar konsumtion är ett högt uppsatt mål på den globala politiska agendan och som Sveriges ledande munhälsoföretag med verksamhet världen över följer ett ansvar för människor och miljö. Här vill vi dra vårt strå till stacken och bidra, fortsätter Helena Ossmer Thedius.

Så skapar du en mer hållbar munhygienrutin:
Det behövs inte mycket för en mer hållbar munhygienrutin – alla kan göra något för att bli bättre. Här kommer några enkla tips:

  1. Låt inte vattnet stå och rinna när du borstar tänderna. Genom att stänga av kranen sparar du runt 3 000 liter vatten per år[2].
  2. Källsortera din tandborste som hushållsavfall.
  3. Se till att använda tandborstar som är miljövänliga t.ex. TePe GOOD™ och tänk även på att försöka köpa tandborstar som är tillverkade i Sverige.
  4. Klipp upp tandkrämstuben när du inte kan få ut mer. Den räcker flera dagar till.
  5. Tänk på att du kan använda din gamla tandborste till annat innan du källsorterar den, t.ex. för hundens tänder, rengöring i trånga ytor eller skoputsning.
TePe är första svenska företag att lansera en tandborste av bioplast, även denna utvecklad i nära samarbete med tandvårdsexpertis. Den biobaserade plasten i TePe GOOD™ framställs av förnybart råmaterial i form av sockerrör och ricinolja. Detta gör att vi nu kan återuppta upp till 95% av koldioxidutsläppen under dess livscykel vilket gör tandborsten näst intill klimatneutral. Produktionen sker med grön energi vid TePes anläggning i Malmö, delvis med solenergi från företagets egen solcellsanläggning som är Malmös största och som invigdes i januari 2018.

TePe GOOD™ tandborsten finns i dagligvaruhandeln och på apotek. För att passa familjemedlemmars olika behov är den tillgänglig i tre storlekar, Regular, Compact och Mini. Rekommenderat pris 22.40-23.90 kronor.

[1] Petersson et al 1998

[2] https://www.vattenfall.se/fokus/tips-rad/minska-vattenkostnaden/

 

Källa: TePe

Taggar
PRODUKTNYHET