TePe välkomnar ungdomar med teknikintresse

Utbidning

Även i år tar TePe emot ungdomar som är nyfikna på teknik under Industrinatten den 17 oktober. Arrangemanget sammanför över 800 ungdomar med de skånska industriföretagen och har som mål att öka intresset för en sektor med ljusa framtidsutsikter.

– Det är viktigt att visa Malmös unga att industrin är en framtidsbransch som kan erbjuda jobb inom ett brett spann av yrken. Vi ser ett stort behov av engagerade medarbetare inom teknik och produktion, säger Charlotte Lundgren, HR Manager, TePe.

Efter en gemensam kickoff på Slagthuset i Malmö anordnas studiebesök hos de deltagande företagen. Ungdomarna får chansen att bekanta sig med företagets olika yrkesroller och ställa frågor till de anställda. Förhoppningsvis kan besöket slå hål på några fördomar om industrijobben och väcka ett starkare intresse för tekniska utbildningar.

– På TePe arbetar människor med olika bakgrund, utbildning och erfarenheter. Vi ser fram emot att få berätta för framtidens medarbetare om hur det kan vara att jobba här, säger Charlotte Lundgren.

Industrinatten är ett initiativ från IUC Skåne, Malmö stad och Region Skåne.

 

Källa: Pressmeddelande TePe

Taggar
Utbidning