TePe vinner näringslivspris inom Life Science

Pristagare

Vid Malmö Näringslivsgala den 12 februari fick TePe Munhygienprodukter AB ta emot Malmö stads Näringslivspris inom Life Science

– Vi är hedrade över att bli uppmärksammade för vårt engagemang för munhälsan. Genom TePes täta samarbete med professionell tandvård och stödet till odontologisk forskning via Eklund Foundation, har vi möjlighet att nå ut globalt med budskapet om munhälsans betydelse för en god livskvalitet, säger Joel Eklund, styrelseordförande i Eklund Foundation och vd på TePe.

– Allt mer forskning pekar på sambandet mellan munhälsa och allmänhälsa, samtidigt som det läggs ett större fokus vid prevention och friskvård. Därför är TePes vision, ”hela tänder, hela livet”, mer aktuell än någonsin, säger Anna Nilvéus Olofsson, specialisttandläkare och chef för odontologi och vetenskap på TePe.

Motivering: Med en imponerande utveckling och ständig expansion och dessutom med en stor generositet gentemot den akademiska forskningen, sätter vinnaren dagligen Malmö på den internationella kartan. Var så god och skölj!

Prispengarna på 30 000 SEK går till Eklund Foundation.

TePe Munhygienprodukter AB är ett svenskt företag grundat 1965. Sortimentet av mellanrumsborstar, tandborstar och tandstickor är framtaget i samarbete med tandvårdsexpertis med syfte att främja en god munhälsa. All design, utveckling och produktion bedrivs vid huvudkontoret i Malmö. Dotterbolag i sju länder och distributörer i över 60 länder marknadsför produkterna, som huvudsakligen säljs via tandvård, apotek och dagligvaruhandel. TePe har 320 anställda och en omsättning på 700 mkr (2017).

Eklund Foundation inrättades 2015 till stöd för forskning och utbildning inom det odontologiska området. Stiftelsen vilar på en donation av 50 miljoner SEK från familjen Eklund, ägare till TePe Munhygienprodukter AB. För mer information, se eklundfoundation.org.

Källa: Pressmeddelande

Taggar
Pristagare