Träffa Smile-medarbetarna som arbetar för Tandläkare Utan Gränser

Mässnytt / Riksstämman

Tandläkare Utan Gränser arbetar under mottot att ”alla har rätt till frisk munhälsa”. Smile är huvudsponsor till Tandläkare Utan Gränser och stödjer organisationens viktiga arbete. Flera av Smiles medarbetare har rest som volontärer för att arbeta bland annat i Etiopien och Zimbabwe.

Tandläkare Utan Gränser (TLUG) är en oberoende och ideell organisation som sedan 2009 arbetar för att främja oral hälsa i länder där tandvården är eftersatt. Genom både direkta som långsiktiga insatser jobbar TLUG efter mottot att alla har rätt till frisk munhälsa.

Två gånger om året skickar organisationen ut volontärgrupper till Zimbabwe, Etiopien och snart Uganda. Volontärerna erbjuder gratis akut och preventiv tandvård och undervisning i oral hälsa.

Tandhygienisten Tara reste som volontär

Tara Faeze Shams Nejad arbetar som tandhygienist på Smile i Mölndal. Hon är en av de Smile-medarbetare som valt att engagera sig i Tandläkare Utan Gränser efter sin volontärresa till Zimbabwe.

– Vilket fantastiskt folk! Att möta dem och barnen var det absolut det bästa. Det var många starka möten. Min resa till Zimbabwe för Tandläkare Utan Gränser var en resa för själen där jag utvecklades som människa. Vi tror att vi jobbar åt dem, men i själva verket är det vi som får så oerhört mycket med oss hem – så känner jag. Tack Zimbabwe för allt du gav mig. Jag lämnar en bit av mitt hjärta här. Att få chansen att hjälpa fler till en sån här upplevelse är bara så självklart. Därför var mitt val att engagera mig i TLUG enkelt.

Drick kaffe i Smiles monter – vi skänker 10 kr per kopp till Tandläkare Utan Gränsers viktiga arbete

Smile är stolt huvudsponsor till Tandläkare Utan Gränser. Under hela Swedental skänker Smile 10 kr till Tandläkare Utan Gränser för varje kopp kaffe vi serverar i vår monter. Så kom och mingla med oss!

Vill du jobba på Smile?

Boka enskilt samtal – på plats eller i förväg

Välkommen till ett enskilt samtal med Smile. Vi tar emot 9-17 både torsdag och fredag. När du bokar i förväg berättar du i ditt mail vad du har för yrkesroll, är intresserad av och vilken dag och tid som passar dig. Du kan även boka direkt i montern. Mailadresser för bokning:

Förvärvssamtal – för dig som överväger att sälja din klinik/praktik

Förvärvschef Tobias Wirén, tobias.wirén@smile.se

Rekryteringssamtal – för dig som vill arbeta på Smile

Rekryteringschef Tobias Seger, tobias.seger@smile.se.

Källa: Smile Tandvård