Triton ny majoritetsägare i Unident

Företagsförvärv

Private equity-bolaget Triton har tecknat avtal om att förvärva Unident AB. Unident är en ledande distributörer av dentala förbrukningsmaterial, utrustning, laboratorietjänster och dentalanalysprogramvara på den nordiska marknaden. Köpeskillingen är inte offentliggjord.

– Vi vill investera i och stödja företagets tillväxt och utveckling. Vi kan bidra med våra strategiska kunskaper från branschen och regionen och ser fram emot att samarbeta med ledningsgruppen och styrelsen för att bygga ett starkare företag, säger Peder Pråhl, Managing Partner för Triton-fonderna.

– Triton kombinerar en vilja och ekonomisk förmåga att stödja Unidents ytterligare tillväxt, med en stark kompetens inom hälso- och sjukvårdssektorn och en gedigen erfarenhet av att skapa affärer över hela Norden. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans som medägare. Vår vision är att vara förstahandsvalet för tandkliniker över hela Norden när de söker en pålitlig partner för leverans av tandvårdsprodukter, utrustning och relaterade tjänster, säger Marcus Nordwall, grundare och VD för Unident.

 

Unident grundades 1992 av bröderna Marcus Nordwall och Christian Nordwall. Företaget, med huvudkontor i Falkenberg, har över 150 anställda i Stockholm, Horten, Köpenhamn och Helsingfors. Unident säljer och marknadsför utrustning och tjänster till tandklinikmarknaden över hela Norden.

Triton, som grundades 1997, förvärvar och investerar i medelstora företag i Europa med inriktning på industri, företagstjänster och konsument/hälsa. De 36 företagen i Tritons portfölj har en sammanlagd omsättning på cirka 13,2 miljarder euro och cirka 89 000 anställda. Rådgivningen för Triton-fonderna leds av branschspecialister i Tyskland, Sverige, Norge, Finland, Danmark, Italien, Storbritannien, USA, Kina, Luxemburg och Jersey.

 

Källa: Pressmeddelande