TrollByte Kimera GC, ny sensorhållare med 40% lägre klimatpåverkan

PRODUKTNYHET

Ett expertområde för TrollDental är sensorhållare inom digital röntgen. Gemensamt för alla TrollDentals sensorhållare är att de är enkla att använda och mycket hållbara. För att minska miljöbelastningen har TrollDental utvecklat en sensorhållare baserad på förnyelsebar råvara.

Sedan den första sensorhållaren producerades och levererades för över 30 år sedan har TrollDental utvecklat flera modeller och varianter. Vissa modeller är patenterade och andra anpassade tillsammans med sensortillverkare.

En gemensam nämnare för de senaste decenniernas sensorhållare är att de är

  • enkla att använda
  • hållbara
  • sparar tid åt användaren
  • ökar kvaliteten på arbetet
  • minimerar miljöbelastningen

TrollByte Kimera GC

För att ta nästa utvecklingssteg i att minska miljöbelastningen har TrollDental utvecklat en sensorhållare, TrollByte Kimera GC, som är baserad på förnyelsebar råvara och som bygger på samma koncept som den populära sensorhållaren TrollByte Kimera. Produkten har tagits fram utan att göra avkall på kvalitet. Den är enkel att använda, mycket hållbar och framförallt prisvärd.

TrollDental Kimera GC knyter ihop arvet med föregångaren och GC knyter an till Green Carbon, d v s en förnyelsebar råvara.

TrollByte Kimera GC ger 40% lägre klimatpåverkan jämfört med motsvarande oljebaserade produkt, enligt processanalys 2017 från RISE Research Institutes of Sweden AB.

Utvecklingen av TrollByte Kimera GC har genomförts med delfinansiering från Västra Götalandsregionen och produkten finns tillgänglig från november 2017.

Besök TrollDental på Swedental i Monter A09:07

www.trolldental.com/se

 

TrollDental Sweden AB etablerades 1972 i Trollhättan och satsade tidigt på utveckling av plastbaserade innovativa produkter. Bland annat utvecklades ett världsledande system för arkivering av analoga dental röntgenbilder. TrollSystemet, som fortfarande utgör en volymprodukt i företagets sortiment.

Under varumärket TrollDental har ett stort antal produkter utvecklats, tillverkats och levererats med uppgift att underlätta och effektivisera tandläkarens dagliga arbete över stora delar av världen. TrollDental finns idag i alla världsdelar genom egna bolag eller via återförsäljare.

 

Taggar
PRODUKTNYHET