Unident AB köper Dental Systems i Finland

Företagsförvärv

Unident köper det finska företaget Dental Systems. Dental Systems är ett utrustnings och tjänsteföretag för tandvårdsindustrin i Finland. Förvärvet kommer att stärka Unidents position på den finska marknaden.

Dental Systems har ett långt och positivt resultat på den finska marknaden, sedan företaget grundades 1977. Med en väletablerad försäljnings- och serviceorganisation i Finland kommer Unident med förvärvet att få en bättre tillgång till den finska tandindustrin.

”Detta är ett strategiskt viktigt förvärv som ytterligare stärker vår position på den finska marknaden och banar väg för fortsatt tillväxt. Dental Systems är ett mycket välskött företag som kompletterar och stärker Unidents erbjudande. Vi ser stor potential för synergier ”, säger Robert Dackeskog, VD Unident.”

”Vi är mycket glada över samgåendet med Unident. Att vara en del av ett ledande nordiskt tandvårdsföretag är en utmärkt plattform för att fortsätta ge kunderna det mest värdefulla erbjudandet och därmed driva tillväxt. Som två företag med stark familjeförankring är jag dessutom övertygad om att de båda företagen kommer att passa varandra väldigt väl, säger Pertti Nick, grundare av Dental Systems. ”

 

OM DENTAL SYSTEMS:

Dental Systems grundades 1977 av familjen Nick och är verksamma inom tandutrustning, förbrukningsvaror samt leveranser och service på tandvårdsenheter och annan utrustning. Dental Systems, med 15 medarbetare, har sitt huvudkontor i Helsingfors.

www.dentalsystems.fi

OM UNIDENT:

Unident har utvecklat den professionella tandvården med innovativa lösningar sedan 1992. Idag är Unident Nordens tredje största dentalhandel och erbjuder allt som tandvårdskliniker behöver, och önskar, i form av förbrukningsvaror, utrustning, inredning och därtill hörande service och utbildning. Unident bedriver verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland och har sitt huvudkontor i Falkenberg. Företaget har 170 anställda och en omsättning på cirka 400 MSEK.

www.unident.se

 

Källa: Unident