Unident AB köper GAMA Dental AB

Pressmeddelande

Unident köper GAMA Dental som är en leverantör av förbrukningsmateriel till tandvården i Sverige.

Unident är en nordisk importör och distributör av dentalprodukter med ett komplett produkt- och serviceutbud som sträcker sig från förbrukningsvaror och utrustning till digitala lösningar, inredning, utbildning och support.

GAMA Dental har en lång och framgångsrik historik på den svenska marknaden, sedan företaget grundades 1940. Med en stark position inom förbrukningsartiklar och mindre utrustning kommer Unident med förvärvet att få en ännu större närvaro på den svenska marknaden.

”Detta är ett väldigt spännande förvärv som ytterligare stärker vår position på den svenska marknaden generellt och inom förbrukningsartiklar i synnerhet. GAMA är ett mycket välskött familjeföretag som kompletterar och stärker Unidents erbjudande. Genom förvärvet kan vi erbjuda våra kunder ett ännu bättre erbjudande, säger Robert Dackeskog, VD Unident.”

”Vi är väldigt nöjda över samgåendet med Unident. Vi är båda familjeföretag i grunden vilket nog är en förklaring till att vi passar bra ihop, säger Lennart Berglind, VD GAMA Dental.”

 

Källa: Pressmeddelande från Unident