Utbildning som får dig att trivas och utvecklas på jobbet

UTBILDNING

Att utvecklas och känna sig behövd är två grundpelare till ett trivsamt jobb. Fortlöpande utbildning och kollegialt utbyte driver utvecklingen på jobbet framåt. Det finns ett stort utbud av utbildningar. Hitta det som passar dig bäst. Här är de mest vanliga arrangemangen.

Odontologiska Riksstämman och Swedental

Att besöka den årliga Odontologiska Riksstämman och Swedental i Stockholm eller i Göteborg är nästan ett måste. Här samlas hela dentalbranschen under några händelserika och upplysande dagar. För att få ut det mesta av deltagandet, bör du sätta upp ett mål med besöket. Det kan vara allt från att gå en intressant kurs eller köpa nya klinikkläder till att investera i ny teknik.

Mässor

Många svenskar besöker de större dentalmässorna i Köpenhamn, Oslo, Köln, New York eller Chicago. Det ger alltid perspektiv.

Tylösandsdagarna

Ett årligt återkommande event är Tylösandsdagarna. Det äger rum 2–3 dagar i september på Tylösands Hotell utanför Halmstad. Under första dagen varvas sociala aktiviteter såsom golf, boule, spa eller konstvandring med olika företagspresentationer. Dag två präglas av intressanta föreläsningar och gemensam middag. På sista dagen (fredagen) avslutas konferensen med fler föreläsningar följd av en lunch. Tylösandsdagarna arrangeras av SFOP:s Tylösandskommitté. Hela teamet,  inklusive tandtekniker, är välkomna. Hög standard, helt enkelt!

Sveriges Tandläkarförbund och Praktikertjänst

Både Sveriges Tandläkarförbund och Praktikertjänst arrangerar kortare eller längre utbildningar runt om  i Sverige och utomlands. Håll koll på arrangörernas kursutbud som uppdateras varje vår och höst. Varför inte besöka dessa kursarrangörer på Swedental i november?

SACD/AACD

Är du intresserad av kosmetisk tandvård? Då rekommenderas SACD (Swedish Academy of Cosmetic Dentistry) och AACD (American Academy of Cosmetic Dentistry). Båda organisationer arrangerar högklassiga föreläsningar under trevliga former. Mycket lärorikt!

Yrkeskonferenser
De flesta yrkesförbund arrangerar konferenser såsom Tandhygienistdagarna, Tandsköterskedagen, Tandteknikerdagen och olika specialistmöten.

EAO
EAO
(European Association for Osseointegration) har ett brett utbud av utbildningsevenemang för alla som jobbar med implantat. Den årliga kongressen hölls i större städer i Europa. I år äger den rum 26-28 september i Lissabon. Väl värt att ta del av.

DentaNet

DentaNet arrangerar många bra kurser på olika orter i N orden samt ett årligt större symposium i dejliga Danmark.

Tandvårdsdagarna

Missa inte heller att delta på Tandvårdsdagarna som arrangeras på olika orter under året. Här kombineras teamaktiviteter med intressanta föreläsningar. Här finns något för alla i teamet.

Leverantörers arrangemang

Många leverantörer arrangerar utbildningar, kursresor, internationella symposium, mässor och föreläsningar. Här träffar man ofta många likasinnade.

Curomed Utbildning

En intressant kursarrangör är Curomed Utbildning. De arrangerar kursresor ut i världen,  ofta i kombination med lokala utflykter i respektive land. En upplevelse för livet!

Ta eget ansvar för din utveckling

Om du är anställd bör du se till att något eller några av dessa aktiviteter finns med på ditt årliga utvecklingssamtal. Så blir det roligare att gå till jobbet.

Bli en uppskattad och attraktiv arbetsgivare

Om du är arbetsgivare är stimulerande vidareutbildning ett bra sätt att utveckla verksamheten och behålla kompetent personal.

 

/Dental24

Taggar
UTBILDNING