Vad händer? Tandläkarförbundet dröjer med besked

Företagsnytt

Dental24 har sökt Hans Sandberg på Tandläkarförbundet för ta reda på hur förbundets interimslösning för återanslutning av privattandläkare tagits emot. Vi har också sökt svar på vad konsekvenserna kan bli för förbundet om majoriteten av privattandläkarna inte ansluter sig?

Hans Sandberg har meddelat att det ännu är för tidigt att svara på dessa frågor och hänvisar till att Förbundsstyrelsen skall träffas under två dagar, 25-26 januari, för att diskutera den uppkomna situationen och andra förändringar på tandvårdsområdet.

Dental24, liksom många andra röster i debatten, konstaterar att Privattandläkarnas hot om utträde varit på gång under en längre tid och förvånas över att den egentliga orsaken till att parterna inte kunde enas ännu inte kommit fram i ljuset.

I en kommentar på Tandläkartidningens hemsida skriver tandläkare Daniel Nilsson följande och kommer också med ett förslag på lösning:

”Märkligt att det i alla förbund förr eller senare blir bråk och intriger mellan olika fraktioner av anledningar som vi ”vanliga” medlemmar inte förstår eller i de flesta fall inte bryr oss om”.

”Vore det inte enklare att koppla medlemskapet till legitimation eller inskrivning på tandläkarutbildning?”

 

Vad tycker du?

Om du har åsikter eller goda råd, kommentera här >>

Relaterade artiklar:

Tandläkarförbundet skadeskjutet ››

Fortsättning i februari följer här ››

Taggar
Företagsnytt