VD-byte i Nordentic

Företagsnytt

I april tillträder Filip Truedsson som VD för Nordentic. Nordentic är Nordens största kedja av dental-laboratorium med totalt 13 tandtekniska labb, ca 380 anställda och en total omsättning på mer än 380 miljoner SEK.

Filip har ca 20 års erfarenhet från den nordiska servicebranschen och kommer närmast från rollen som Driftsdirektör för Fazer Food Services Sverige. En verksamhet bestående av ca 150 restauranger och produktionskök fördelade över hela Sverige med en total omsättning på ca SEK 1.500m. Från tidigare roller tar Filip med sig värdefulla erfarenheter av att styra och leda en decentraliserad och personalintensiv serviceorganisation med tydligt fokus på kvalitet.

I rollen som koncern-VD för Nordentic kommer Filip att fokusera på att koordinera, samordna och vidareutveckla alla nuvarande och tillkommande dentallabb för att maximera kompetens och servicegrad till nytta för Nordentics mer än 2 000 kunder.

”Förmågan att kombinera tandteknisk kompetens med den digitala utvecklingen är avgörande för att vara ett konkurrenskraftigt och effektivt dentallaboratorium. Inom Nordentic finns ett unikt kunnande och de resurser som krävs för att vidareutveckla de ledande Nordiska dentallabben inom kompetens, teknologi och ekonomi. Jag är imponerad av den erfarenhet och yrkesstolthet jag möts av i de lokala labben och det ska bli oerhört spännande att fortsätta utveckla Nordentic med mina nya kollegor, säger Filip Truedsson”.

Nuvarande VD Mikael Hellman har valt att söka nya utmaningar utanför företaget. Vi vill passa på att tacka Mikael för hans avgörande insatser i skapandet av Nordentic och samtidigt önska Mikael all välgång i kommande utmaningar.

Nordentic består idag av 12 dentallabb i Sverige och 1 i Danmark. Senast tillkommande dentallabb är Unique Dental som med sina 60 medarbetare är en del av Nordentic sedan den 1 mars.

 

Källa: Nordentic

Taggar
Företagsnytt