Vd Johan Fredriksson lämnar Praktikertjänst

Företagsnytt

Praktikertjänsts styrelse har fattat beslut om att säga upp vd Johan Fredriksson. Bakgrunden är att Praktikertjänsts styrelse och vd har olika syn på takten i bolagets framtida utveckling. Erik Strand, tidigare bland annat tillförordnad vd för Praktikertjänst, tar över som vd för Praktikertjänst.

– Styrelsen har tillsammans med koncernledningen och Johan Fredriksson tagit fram en gemensam strategiplan för Praktikertjänst, och i genomförandet av denna så har styrelsen och vd olika syn på takten i den processen. Styrelsen har därför kommit fram till att Praktikertjänst behöver en annan inriktning på ledarskapet, säger Urban Englund, styrelseordförande för Praktikertjänst, och fortsätter:

– Johan Fredriksson har sedan han kom till Praktikertjänst 2014 arbetat intensivt med att utveckla bolaget på ett förtjänstfullt sätt, bland annat genom att ha lyft bolagets interna processer, förstärkt affärsmässigheten och fått bolaget att arbeta i en gemensam riktning.

I samband med att Johan Fredriksson lämnar har även en position som vice vd inrättats och till den har CFO Carina Olson tillsatts.

Erik Strand har varit verksam i Praktikertjänst sedan 2013 i flera olika roller, bland annat som styrelseledamot och affärsområdeschef. Vidare har Erik Strand tidigare erfarenhet från ledande positioner i bland annat Ticket och SAS. Erik Strand är idag styrelseordförande i Samhall och Svenska Spel.

Källa: Praktikertjänst

 

Relaterat: Dagens Medicin Praktikertjänsts vd tvingas bort >>

Taggar
Företagsnytt