Allmäntandläkare

Folktandvården i Hedemora söker en Allmäntandläkare

Vår vision är att erbjuda Sveriges bästa tandvård med de stoltaste medarbetarna. Våra värderingar – banbrytande, trygg och medveten – ska prägla hela verksamheten. Vi erbjuder moderna och välutrustade kliniker, goda möjligheter till kompetensutveckling och ett framsynt ledarskap. Folktandvården Dalarna har 28 allmäntandvårdskliniker, specialisttandvård, sjukhustandvård och egen tandteknisk verksamhet.

Nu söker vi till vår klinik i Hedemora en allmäntandläkare med stort engagemang och intresse för kvalitetsinriktad tandvård för barn och vuxna, som tillsammans med oss vill arbeta för att göra vår vision verklig.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har svensk tandläkarlegitimation eller går 10:e terminen på Tandläkarhögskolan. Erfarenhet av yrket samt datasystemet T4 är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi ser gärna att du arbetar bra tillsammans med andra människor och kommunicerar med både arbetskamrater och patienter på ett lyhört och smidigt sätt. Du tycker att omhändertagande och service ingår som en naturlig del av arbetet samt att det är självklart att göra patienten delaktig i möjliga behandlingsalternativ. Vidare är du bra på att organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du använder svenska i tal och skrift.

Arbetsuppgifter
Du kommer att ha varierande arbetsuppgifter inom allmäntandläkarens kompetensområde, med patienter i alla åldersgrupper med alla typer av behandlingar. För erfarna tandläkare ingår också handledning av nyutexaminerade tandläkare och tandläkarstuderande som en del av arbetet.

Information om arbetsplatsen
På kliniken i Hedemora arbetar verksamhetschef, 5 tandläkare, 4 tandhygienister och 11 tandsköterskor. Vi har ett bra och nära samarbete med länets specialisttandläkare. Vi har digital röntgen, digital panorama röntgen och använder datasystemet T4 för tid bokning, ekonomi och journalföring.
På FTV Hedemora arbetar vi skift. Heltidsmåttet är 38 timmar per vecka. Skiftarbete innebär att vi kan erbjuda patienterna tider 7-19 måndag-torsdag och 7-16 på fredagar Det ger även omväxling för personalen och möjlighet att komma ut i dagsljuset även den mörka årstiden. De erfarna tandläkarna, hygienisterna och sköterskorna arbetar gärna delegerat. Är man ny som tandläkare, måste man naturligtvis lära sig alla moment själv innan man kan delegera.

Vi erbjuder omväxlande arbetsuppgifter, ett intressant och utvecklande arbete, god arbetsgemenskap och mycket god stämning på arbetsplatsen.
2012 blev Hedemora kliniken utsedd till ? Årets klinik ? i Dalarna.
Hedemora är en gemytlig stad belägen i södra Dalarna mellan Stockholm och Dalafjällen. Här finns gott om badsjöar nära stadens centrum, härliga cykelvägar, skidspår, golfbana, ridhus, simhall mm.

Övrigt
Alla nyanställda deltar i vårt introduktionsprogram, vilket innebär att man får träffa de olika specialisterna och även övrig nyanställd personal.
Är du nyutexaminerad får du en handledare.
Landstinget Dalarna verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför obligatoriska drogtest vid all nyanställning.
Folktandvården Dalarna samarbetar med andra arbetsgivare i länet angående medflyttarfrågor, genom Rekryteringslots. För ytterligare information se www.rekryteringslots.se

Välkommen med din ansökan med personligt brev och CV, gärna med mail, till folktandvarden.kansli@ltdalarna.se. Ange referensnummer T11-14 i ämnesraden!