Anitra Steen och Stefan Renvert nya styrelsemedlemmar i Oral Care

Företagsnytt: Anitra Steen, tidigare VD för Systembolaget och f.d. statssekreterare på Regeringskansliet, Generaldirektör för Verket för Högskoleservice och Riksskatteverket, samt Stefan Renvert, Professor i Oral Samhällsvetenskap, Övertandläkare och Specialist i tandlossningssjukdomar, har blivit invalda i Oral Cares styrelse. 

Anitra Steen är bland annat Styrelseordförande i Svenska Spel, Afa försäkring, Ingenjörsvetenskapsakademin och SNS förtroenderåd.

-Att värna om de som är utsatta har alltid varit viktigt för mig. När man blir äldre är det vanligt att tandhälsan försämras. Jag vill vara med och förmedla Oral Cares koncept med tandvård i hemmiljö, som bidrar till att förbättra livskvaliteten för många sköra äldre, säger Anitra Steen.

Stefan Renvert är Professor i Oral Hälsovetenskap vid Högskolan Kristianstad, generalsekreterare för European Federation of Periodontology, Honorary Professor School of Dental Sciences, Trinity College, Dublin, Ireland, Affiliated Professor vid Blekinge Institute of Technology. Stefan leder flera forskningsprojekt med äldres tandhälsa i fokus, därutöver är Stefan ämnesansvarig för Högskolan i Kristianstads tandhygienistutbildning.

– Att öka tillgängligheten till tandvård och att säkerställa den orala hälsan för de äldre har alltid varit grundläggande för mig. Oral Care fyller en samhällsviktig funktion genom att erbjuda nödvändig tandvård i hemmiljö till äldre och funktionshindrade, säger Stefan Renvert.

– Vi är mycket glada över att Anitra Steen med sin gedigna erfarenhet från offentlig förvaltning och intresse för folkhälsa samt att Professor Stefan Renvert med sin breda erfarenhet inom forskning och odontologi blir en del av Oral Cares styrelse, säger Niclas Palmstierna, VD i Oral Care

 

Källa: Oralcare